Σήμερα η απόφαση για τη δίκη Λεμπιδάκη

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για τους δώδεκα κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.
Σήμερα η απόφαση για τη δίκη Λεμπιδάκη

Γράφει ο

08:00 - 14/02/2019

Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση για τους δώδεκα κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μετά την μαραθώνια αγόρευσή της, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων, ανά περίπτωση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλοι τους είχαν εμπλακεί στην υπόθεση, συμμετέχοντας στην εγκληματική οργάνωση που απήγαγε τον επιχειρηματία.

Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη η έρευνα να επεκταθεί και σε επιπλέον τέσσερα άτομα, προκειμένου να καταδειχθεί ή όχι η εμπλοκή τους, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου του 2018, οπότε και ενώπιον της Έδρας εμφανίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται συνολικά 12 άτομα. Από τους 12 κατηγορούμενους, οι 8 παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η απαγωγή που συγκλόνισε το Πανελλήνιο

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απήχθη με κινηματογραφικό τρόπο στις 30 Μαρτίου 2017. Οι δράστες είχαν στήσει καρτέρι στον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο, όπου διαμένει ο επιχειρηματίας. Οταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης πλησίασε με το πολυτελές αυτοκίνητό του, έπεσε πάνω του -στο αριστερό μπροστινό μέρος- με δύναμη ένα 4x4 και αμέσως μετά «κόλλησε» στο πίσω μέρος ένα άλλο όχημα προφανώς για να τον εμποδίσει να διαφύγει. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι δράστες είχαν βγει από τα αυτοκίνητα και τραβώντας έξω το θύμα το επιβίβασαν σε ένα από τα δύο Ι.Χ.

Οι απαγωγείς κράτησαν όμηρο τον επιχειρηματία από την Κρήτη για έξι μήνες, καθιστώντας την απαγωγή τη μεγαλύτερη σε διάρκεια στην Ελλάδα. Στην αρχή ζητούσαν το ποσό των 100.000.000 ευρώ προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο, αλλά τελικά, λίγες ημέρες πριν από την απελευθέρωσή του, είχαν «κατεβάσει» τα λύτρα σε 18.000.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας επέστρεψε στην οικογένειά του μετά από έξι μήνες ομηρίας, στις 2 Οκτωβρίου 2017, έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποίησε η Αστυνομία σε παλιά μάντρα αυτοκινήτων έξω από την πόλη του Ρεθύμνου, όπου τον κρατούσαν οι απαγωγείς του.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων