Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Αλεξανδρούπολη, στην περιοχή μεταξύ Μαΐστρου και Τέρμα Άβαντος, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους και κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το e-evros, οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται, ενώ σε γενικές γραμμές η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο. Οι φλόγες έφτασαν κοντά σε κατοικίες στον οικισμό Τέρμα Άβαντος, ωστόσο φαίνεται ότι τα σπίτια τελικά δεν επλήγησαν.
Η Πυροσβεστική επενέβη άμεσα με ισχυρές δυνάμεις, καθώς και με εναέρια μέσα.
Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο της 7ης ΕΜΟΔΕ, ενώ συμμετέχουν και εθελοντές. Επιπλέον, συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των ΟΤΑ, καθώς και τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο ρέμα Ειρήνης στην Αλεξανδρούπολη Έβρου. Κινητοποιήθηκαν 42 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 7ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, εθελοντές, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 24, 2025
Η περιοχή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του e-evros.gr, «μοιάζει με έναν απέραντο σκουπιδότοπο», με την κατάσταση να έχει καυτηριαστεί και στο παρελθόν, χωρίς όμως να έχει βελτιωθεί. Η μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών ενίσχυσε την ένταση της πυρκαγιάς, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των κατοίκων.
Βίντεο από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη:
Οι καπνοί από τη φωτιά τύλιξαν την ανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ το μέτωπο πλησίασε επικίνδυνα σε περιοχές με άναρχη δόμηση και ελλιπείς υποδομές.
Μήνυμα από το 112
Λόγω της επικινδυνότητας, εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής Μαΐστρου, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή #Μαΐστρος #Ρέμα_Ειρήνης της Περιφερειακής Ενότητας #Έβρου
‼️ Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Μαΐστρος #Ρέμα_Ειρήνης απομακρυνθείτε προς #Αλεξανδρούπολη
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
— 112 Greece (@112Greece) July 24, 2025