Τεταμένο παραμένει το κλίμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, με αφορμή την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris», που μετέφερε περίπου 1.500 επιβάτες από το Ισραήλ.
Η παρουσία του πλοίου προκάλεσε την κινητοποίηση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης υπέρ του Παλαιστινιακού λαού, η οποία είχε προαναγγείλει ειρηνική διαμαρτυρία.
Σύμφωνα με το ekriti.gr, οι κάτοικοι βρέθηκαν στο λιμάνι της περιοχής κρατώντας πανό με συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που έγραφαν «Stop Genocide» και «zionism-fascism», ενώ κρέμασαν και σημαία της χώρας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης είχε καλέσει σε μαζική, ειρηνική κινητοποίηση, παρά τις δημόσιες προειδοποιήσεις της κυβέρνησης για πιθανή ποινικοποίηση τέτοιων δράσεων.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, είχει προαναγγείλει καταστολή σε περίπτωση που υπάρξουν ανάλογες εκδηλώσεις και περιστατικά όπως στη Σύρο.
Σε καθεστώς αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται η Αστυνομία και το Λιμενικό στον Άγιο Νικόλαο με αφορμή την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου. Οι αρχές του Αγίου Νικολάου έχουν ενισχυθεί με δυνάμεις από όλη την Κρήτη, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή αποβίβαση των τουριστών, αλλά και την ελεγχόμενη και ασφαλή διεξαγωγή της κινητοποίησης.
Όπως αναφέρει το creta24.gr, η αστυνομία προχώρησε ήδη στις πρώτες προσαγωγές.
Κατά την αναχώρηση του πούλμαν που μεταφέρει Ισραηλινούς στο Ηράκλειο, με προορισμό την Κνωσό, ορισμένοι από το αλληλέγγυο προς την Παλαιστίνη πλήθος εκτόξευσαν μπουκάλια κι άλλα αντικείμενα στα οχήματα.
Υπενθυμίζεται πως ένταση προκλήθηκε χθες στο λιμάνι της Ρόδου, καθώς αρκετοί διαδηλωτές προχώρησαν σε διαμαρτυρία για την παρουσία του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris».