Ελλάδα

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Κίτσι Κορωπίου – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο σε 45 λεπτά.
Φωτιά Κορωπί
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο Κίτσι Κορωπίου την ώρα που έπνεαν άνεμοι 5 μποφόρ.

Η πυρκαγιά αναπτύχθηκε γρήγορα σε χαμηλή κυρίως βλάστηση, αλλά η άμεση προσέγγιση από επίγειες και εναέριες δυνάμεις κατάφεραν, σε 45 λεπτά να τη θέσουν χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ αυτή την ώρα υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται.

Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με πέντε πεζοπόρα τμήματα, 32 οχήματα, πλήθος εθελοντών και από αέρος 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής.

Λόγω της πυρκαγιάς ήχησε και το 112. Συγκεκριμένα στις 16:25 στάλθηκε μήνυμα που ανέφερε «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χατζήρια απομακρυνθείτε προς τη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ άρθηκε η εκτροπή κυκλοφορίας που είχε τεθεί σε εφαρμογή στη λεωφόρο Βάρης- Κορωπίου, ωστόσο παραμένουν κλειστές οι οδοί Λάμπτρων και Σκοπευτηρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Eurojackpot κλήρωση σήμερα 22/7: Μέχρι τι ώρα το δελτίο Chevron Left
Eurojackpot – Νέα κλήρωση σήμερα 29/7/2025: Μέχρι τι ώρα το δελτίο για τα 10 εκατ. ευρώ