Ελλάδα

Φωτιά στη Μεσσηνία – Καίει στο Βασιλίτσι

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στο Βασιλίτσι στη Μεσσηνία.
φωτιά
Φωτό Αρχείου: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (31/7) στο Βασιλίτσι του δήμου Πύλου Νέστορος στη Μεσσηνία.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς 37 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 12 οχήματα έχουν ήδη ξεκινήσει να επιχειρούν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της περιοχής, «Τρείς νέες φωτιές στην περιοχή. Μια απόπειρα στον Άγιο Θανάση,μια ελεγχόμενη στο Βασιλίτσι και μια στην Κάλαντη προς το παρόν εκτός ελέγχου αλλά με σχετικά ήπια δυναμική. Επιχειρούμε από την αρχή με το όχημα του δήμου και του πυροσβεστικού κλιμακίου Κορώνης. Πολλά αυτοκίνητα πυρόσβεσης εθελοντές και γεωργικά μηχανήματα βρίσκονται πλέον στα συμβάντα».

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι 2 φωτιές που ήταν η μία μέσα στο χωριό και η άλλη πολύ κοντά σε οικισμό αντιμετωπίστηκαν μέσα.

Αυτή την ώρα το κύριο μέτωπο καίει ανάμεσα στα χωριά Βασιλίτσι και Χρυσοκελλαρια σε περιοχή που είχε καεί το 2022. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ακόμα και αυτή την ώρα.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Τζάστιν Τίμπερλεικ Chevron Left
Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο του Lyme