Ελλάδα

Ροδόπη: Η ιατροδικαστική «έδειξε» την αιτία θανάτου της 11χρονης που παρασύρθηκε με φουσκωτό

Έξι οι συλλήψεις συνολικά μετά τον θάνατο της 11χρονης στη Ροδόπη.
Φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ / EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό της 11χρονης που έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε με φουσκωτό σωσίβιο και πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Ιμέρου, στη Ροδόπη.

Σύμφωνα με το πόρισμα του Προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θράκης, Νικόλαου Κηφνίδη, η αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός εντός ύδατος. Το κορίτσι καταγόταν από το χωριό Σιδεράδες του Δήμου Κομοτηνής και παρασύρθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι από τα ρεύματα και τους ανέμους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κηφνίδης έκανε λόγο για «κλασικά ιατροδικαστικά ευρήματα» που επιβεβαιώνουν τον πνιγμό, ενώ σημείωσε πως εντοπίστηκαν υπολείμματα τροφής στο στομάχι της 11χρονης, γεγονός που υποδεικνύει ότι είχε φάει πριν μπει στη θάλασσα, αλλά όχι σε ποσότητα ικανή να προκαλέσει επιπλοκή ή να συμβάλει στον θάνατό της.

Ήδη έχουν συλληφθεί έξι άτομα για την υπόθεση:

  • η αδελφή του κοριτσιού για παράβαση του άρθρου περί έκθεσης ανηλίκου,
  • ένας 43χρονος εποχιακός χειριστής ταχύπλοου,
  • ένας 47χρονος δημοτικός υπάλληλος
  • μια 27χρονη ναυαγοσώστρια κυπριακής υπηκοότητας, για παράλειψη προσφοράς βοήθειας
  • οι γονείς του κοριτσιού

Το παιδί είχε παρασυρθεί σε μεγάλη απόσταση από την ακτή, παρά το ότι φορούσε φουσκωτό σωσίβιο. Συγγενικό της πρόσωπο ειδοποίησε το Λιμενικό και στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), με τη συμμετοχή δύο πλωτών του Λιμενικού, ελικοπτέρου της Πολεμικής Αεροπορίας και ιδιωτικών σκαφών.

Η 11χρονη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μαρώνειας. Εκεί, οι διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβαλαν προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ), ωστόσο η μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής δεν άλλαξε την τραγική κατάληξη, καθώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Λαϊκό Νοσοκομείο Chevron Left
Τρίτη μεταμόσχευση ήπατος σε μια εβδομάδα στο «Λαϊκό» νοσοκομείο