Ελλάδα

«Εδώ ο χρόνος σταματά»: Η Repubblica αποθεώνει ένα ελληνικό νησί

«Το ελληνικό νησί όπου ο χρόνος σταματά». Η ιταλική La Repubblica αποθεώνει την Κάρπαθο για τη γαστρονομία, τη φιλοξενία και τις πολιτισμικές γέφυρες με την Ιταλία.
Κάρπαθος
Shutterstock

Ένα εκτενές αφιέρωμα σε ένα ελληνικό νησί που φημίζεται για τη γαστρονομία του, φιλοξενεί η κορυφαία ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», στο προσκήνιο τις αυθεντικές γεύσεις και τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού και επισημαίνοντας παράλληλα τους στενούς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με την Ιταλία.

Ο λόγος γίνεται για το νησί της Καρπάθου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefanos | Greece (@stef_greece)

Το ρεπορτάζ αποτελεί συνέχεια προγραμματισμένης δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπάθου, με στόχο την προβολή του νησιού ως αυθεντικού γαστρονομικού και πολιτιστικού προορισμού για το ιταλικό κοινό.

Η La Repubblica αναδεικνύει τοπικά πιάτα, παραδοσιακές συνταγές και τις κοινές πολιτισμικές ρίζες που ενώνουν τα δύο έθνη, δημιουργώντας γέφυρες γεύσης και ιστορίας.

ελληνικό νησί

Σύμφωνα με τη δημοφιλή εφημερίδα που έχει εκατομμύρια αναγνώστες, «στην Κάρπαθο οι γυναίκες εξακολουθούν να ζυμώνουν μακαρούνες στο χέρι κάθε μέρα, κοιτάζοντας έξω από τα παράθυρα των σπιτιών τους ή από τις μικρές ταβέρνες στους λόφους και τις σμαραγδένιες ακτές. Οι μακαρούνες θυμίζουν τα παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά από κάθε άποψη, διαθέτοντας την ίδια χειροποίητη καμπύλη, την ίδια επιμονή στη μαγειρική και την ίδια ταπεινή αλλά και επιδέξια τεχνική. Περπατώντας στους δρόμους της γραφικής Ολύμπου ή δοκιμάζοντας τοπικά πιάτα σε μία ταβέρνα με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, έχει κανείς την εντύπωση ότι ο χρόνος στην Κάρπαθο έχει σταματήσει. Σε αυτήν την παύση, η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν βρει ένα σημείο επαφής, φτιαγμένο από καθημερινές χειρονομίες και απλές γεύσεις που αποτυπώνονται σε ένα πιάτο ζυμαρικών».

ελληνικό νησί

Στο πλαίσιο του άρθρου, οι ιταλοί συντάκτες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την αγνή φιλοξενία των ντόπιων, τον αυθορμητισμό του τόπου και την αυθεντικότητα του νησιού που προσφέρει «γενναιόδωρα ταξίδια στη γεύση, τη φύση και την ιστορία».

Η ανάδειξη της Καρπάθου μέσα από διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η LaRepubblica, με πρωτοβουλίες του δήμου, επιβεβαιώνει τη δυναμική του νησιού ως αυθεντικού προορισμού πολιτισμού, γαστρονομίας και βιώσιμου τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Πληρωμές σε επιδόματα, εφάπαξ και προγράμματα απασχόλησης από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ Chevron Left
Ξεκινούν οι πληρωμές για επιδόματα από ΔΥΠΑ - Τι καταβάλλεται από ΕΦΚΑ έως τις 8 Αυγούστου