Σεισμός τώρα 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (7/8), σύμφωνα με την Αναθεωρημένη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Ο σεισμός καταγράφηκε στις 012:49:00 με επίκεντρο περιοχή 11 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μεσσήνης.
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 23 χιλιόμετρα.
Η δόνηση έγινε αισθητή σε περιοχές της Μεσσηνίας και της ευρύτερης Πελοποννήσου, όπως Καλαμάτα, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.
Δεύτερος σεισμός λίγα λεπτά μετά τα 4,7 Ρίχτερ
Λίγα λεπτά αργότερα, στις 13:00, ακολούθησε δεύτερη σεισμός, μικρότερης έντασης, μεγέθους 2,5 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο της δεύτερης δόνησης προσδιορίστηκε 11 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μελιγαλά, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού.
«Δεν είναι στο ρήγμα που είχε δώσει 6 Ρίχτερ το 1986»
Ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος, μίλησε στην ΕΡΤ, διευκρινίζοντας ότι ο σεισμός σημειώθηκε σε μία περιοχή ενδιάμεσης σεισμικότητας, καθώς δεν είναι στο ρήγμα από τον σεισμό του 1986 στην Καλαμάτα.