Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί στη Μήλο, όταν ζευγάρι τουριστών από το Βιετνάμ, περίπου 50 ετών, πνίγηκε στη θαλάσσια περιοχή του Σαρακήνικου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Miloslife, το ζευγάρι είχε αποβιβαστεί από κρουαζιερόπλοιο στον Αδάμαντα και επισκέφθηκε το Σαρακήνικο με οργανωμένο γκρουπ.
Όπως φαίνεται η γυναίκα φέρεται να παρασύρθηκε από δυνατό άνεμο και να έπεσε στη θάλασσα, την ώρα που έβγαζε selfie.
Ο σύζυγός της βούτηξε για να τη σώσει, με αποτέλεσμα να χάσει και εκείνος τη ζωή του.
Η τραγική είδηση προκάλεσε σοκ στο νησί.
Οι Αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη επίσημα στοιχεία για την ταυτότητα και τις ακριβείς περιστάσεις του δυστυχήματος.
Τραγωδία στο Σαρακήνικο της Μήλου: Πνίγηκαν δύο τουρίστες – Θυελλώδεις άνεμοι στην παραλία
Πηγή βίντεο: https://t.co/QGY97wDY6w pic.twitter.com/9h1Lv2T5dU
— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) August 8, 2025
Η γυναίκα ανασύρθηκε πρώτη, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την περισυλλογή της δεύτερης σορού, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατεί στην περιοχή.
Στο σημείο έσπευσε σκάφος τύπου ΛΙΑ του κ. Γενναδόπουλου, στο οποίο επέβαινε και ναυαγοσώστρια. Στην επιχείρηση συμμετέχουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ συνδράμουν και ιδιωτικά σκάφη, όπως αυτά των εταιρειών Excellent Yachting και Α. Βαμβούνης, με το τελευταίο να αντιμετωπίζει δυσκολίες προσέγγισης εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Το Λιμεναρχείο Μήλου, αν και δεν ήταν δυνατό να αποστείλει το δικό του πλωτό μέσο προς την πλευρά του Σαρακήνικου λόγω καιρού, βρίσκεται παρόν στο σημείο και έχει αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης για την ανάσυρση των σορών το ταχύτερο δυνατόν.
Η υπόθεση διερευνάται από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος.