Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στα Παλιάμπελα Βόνιτσας, όταν φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παλιάμπελα Βόνιτσας. Κινητοποιήθηκαν 21 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 5ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 12, 2025
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων της 5ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ)
Το μήνυμα του 112 καλούσε τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.
Λόγω της πυρκαγιάς σημειώνονται συνεχείς διακοπές ρεύματος σε ολη την ευρύτερη περιοχή.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που καίει στην περιοχή μεταξύ Γαλατά και Ευηνοχωρίου. Στο συγκεκριμένο μέτωπο συνεχίζουν να επιχειρούν 47 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα και 13 οχήματα.