Καμμένη γη και απόγνωση άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά της Αχαΐας που κατέκαψε πολλά στρέμματα πράσινου, ενώ δημιούργησε ασφυξία σε ολόκληρη την Πάτρα, με κίνδυνο για μόλυνση του αέρα.
Οι εικόνες των φωτορεπόρτερ την επόμενη μέρα της φωτιάς αποτυπώνουν τη μεγάλη καταστροφή.
► ΔΕΙΤΕ LIVE όλες τις εξελίξεις για τις πυρκαγιές











Βελτιωμένη η εικόνα στις πυρκαγιές
Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς στην περιοχή από τα Συχαινά μέχρι του Ρωμανού της Πάτρας και οι δυνάμεις πυρόσβεσης αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες, με την μεγαλύτερη να βρίσκεται ανατολικά από την συνοικία της Αροής.
Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού πέντε πυροσβεστικά αεροπλάνα και έξι ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν όπου υπάρχουν εστίες φωτιάς.
Καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ώστε να τις περιορίσουν και να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις, που θα μπορούσαν να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.
Μάλιστα, όπου εκδηλώθηκαν αναζωπυρώσεις ήταν άμεση η επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης, ενώ το έργο τους βοήθησε το γεγονός ότι είχε μειωθεί σημαντικά η ένταση των ανέμων.
Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι τουλάχιστον επτά συνοικιών της πόλης έζησαν για δεύτερη νύχτα ώρες αγωνίας, βλέποντας τις φλόγες από τις διάσπαρτες εστίες να καίνε.