Ελλάδα

Συγκίνηση στην Πάτρα: Αποσωληνώθηκε η 14χρονη – Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησε

Αποσωληνώθηκε η 14χρονη από την Κεφαλονιά που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Συγκίνηση και ανακούφιση επικράτησαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, καθώς η 14χρονη από την Κεφαλονιά, που έδωσε σκληρή μάχη για τη ζωή της, αποσωληνώθηκε σήμερα, λίγες ημέρες μετά τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας της, η οποία είχε παραλύσει τα άκρα και τους αναπνευστικούς της μύες.

Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου, σήμανε συναγερμός και οργανώθηκε μεγάλη αεροδιακομιδή.

Ελικόπτερο μετέφερε τη νεαρή από την Κεφαλονιά στον Άραξο και από εκεί, με κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, στο Καραμανδάνειο της Πάτρας, όπου διασωληνώθηκε άμεσα. Ακολούθως μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εντόπισαν την αιτία του προβλήματος και η θεραπεία απέδωσε άμεσα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η αποσωλήνωση της 14χρονης, σε μια στιγμή που θα μείνει αξέχαστη σε όσους την παρακολούθησαν.

Το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να αγκαλιάσει τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που της έσωσαν τη ζωή, εκφράζοντας τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη της.

Σύμφωνα με το το tempo24, στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν συνολικά 14 υγειονομικοί, ανάμεσά τους τέσσερις παιδίατροι, δύο αναισθησιολόγοι, δύο νοσηλεύτριες χειρουργείου, ένας ακτινολόγος, ένας χειριστής μαγνητικού τομογράφου που προσήλθε εκτός βάρδιας και ένας εντατικολόγος. Την επιχείρηση συντόνισαν ο παιδίατρος Αθανάσιος Φίλιας από το Καραμανδάνειο και ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.

Παρά τη βελτίωση της κατάστασης, η 14χρονη παραμένει υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η συνάντηση Τραμπ-Πούτιν έφερε άνοδο στα Χρηματιστήρια
Σύρος: Στο νοσοκομείο παιδί μετά από τσίμπημα θαλάσσιας ανεμώνης
Chevron Right