Ελλάδα

Φωτιές στην Αχαΐα: Αυτός είναι ο 33χρονος Ολσιέν που έσωσε το πρόβατο με το μηχανάκι του

Ο γεννηθείς στην Αλβανία νεαρός άνδρας θεωρεί ότι αυτό που έκανε μέσα στη φωτιά, ήταν κάτι αυτονόητο.

Η εικόνα ενός νεαρού να σώζει με το μηχανάκι του ένα πρόβατο από τις καταστροφικές φωτιές στην Αχαΐα, ήταν μια από αυτές που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσαν αντιδράσεις θαυμασμού.

Το καρέ του Θανάση Σταυράκη για το AP, αποτύπωσε στη συνείδηση των πολιτών τη μορφή του Ολσιέν Μουτσομπέγκα, ενός εργάτη στην Αχαΐα, να βγάζει με το δίκυκλό του το συμπαθές τετράποδο από την πύρινη λαίλαπα.

«Ξέρεις πόσα ζώα σώσαμε; Και σκυλιά… Πολλά σκυλιά δεμένα. Τρελαίνομαι με αυτό που κάνει ο κόσμος. Φεύγουν και αφήνουν τα σκυλιά δεμένα. Αυτό δεν είναι αμέλεια, είναι έγκλημα», δήλωσε σε συνέντευξή που έδωσε στο «ΦΩΣ».

Αυτός είναι ο ήρωας των τετράποδων στις φωτιές της Αχαΐας

Ο Ολσιέν γεννήθηκε στο Τεπελένι της Αλβανίας και μετανάστευσε στην Ελλάδα σε ηλικία μόλις 3 χρόνων. Ο πατέρας του ήταν οικοδόμος, ενώ η μητέρα του νοικοκυρά.

Από όταν μικρός -ο σήμερα 33χρονος άνδρας- βγήκε στο μεροκάματο. Κατά τη διάρκεια της ζωής του εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής, ντελίβερι και τυλιχτής σε σουβλατζίδικο.

Έχει παντρευτεί μια Ελληνίδα, την Μαρία – Ελένη, με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη Γεωργιάννα και τον Ιάσονα.

Παρά το γεγονός ότι μένει 30 χρόνια στην Ελλάδα, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα γραφειοκρατίας. «Έχω ένα θέμα με την Περιφέρεια, δεν μου δίνουν άδεια, ενώ κανονικά έπρεπε να πάρω διαβατήριο ελληνικό», ανέφερε στην εφημερίδα.

Σχετικά με την τεράστια φωτιά που κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της Αχαΐας, ο Ολσιέν δήλωσε πως βρέθηκε στην περιοχή με φίλους του από τον τοπικό σύνδεσμό οπαδών της ΑΕΚ για να βοηθήσουν τους πυροσβέστες.

«Είμαι τρελάκιας με τα ζώα», σχολίασε, θέλοντας να δείξει για ποιον λόγο μπήκε μέσα στους καπνούς και τις φλόγες για να σώσει τα ζώα. Όπως είπε, τα συμπαθή θηλαστικά ανήκουν σε ηλικιωμένο που προσπαθούσε να προστατεύσει την περιουσία του.

Για τον ίδιο, η απόφασή του να βρεθεί στο μέτωπο είναι κάτι αυτονόητο. Το πρόβατο, η Μέλπω όπως ονομάστηκε, μεταφέρθηκε σε vegan φάρμα και είναι ασφαλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Bild: Ο Μερτς ήταν σε διακοπές την ώρα που συντονίστηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Ζελένσκι