Ελλάδα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στα Καλάβρυτα: Κτηνοτρόφοι απομακρύνουν τα ζώα τους – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Η φωτιά στα Καλάβρυτα είναι δύσκολο να ελεγχθεί λόγω των ισχυρών ανέμων - Επιχειρούν εννέα εναέρια.
kalavrytapress.gr

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου (16/8) στο Λιβάρτζι Καλαβρύτων.

Οι άνεμοι στην περιοχή είναι το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού κατά διαστήματα γίνονται έντονοι και αλλάζουν συνεχώς κατευθύνσεις. Συνεπώς, εκεί που η φωτιά εμφάνιζε καλύτερη εικόνα, πήρε διαστάσεις και εξαπλώνεται -ευτυχώς όχι κοντά σε οικισμό.

Στο σημείο πλέον επιχειρούν 39 πυροσβέστες με δυο ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ και εννέα οχήματα, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Εκτός από τοις πυροσβεστικές δυνάμεις, που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο, μεγάλη μάχη δίνουν και οι κτηνοτρόφοι που προσπαθούν να απομακρύνουν τα ζώα τους για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Νωρίτερα εκδόθηκε μήνυμα από το «112» που καλούσε τους κατοίκους στο Λιβάρτζι να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το θετικό είναι πως οι φωτιές που είχαν ξεσπάσει στον Ελαιώνα Πύργου Ηλείας, στα Γαλάτιστα Πολυγύρου και στο Μαρκόπουλο έχουν πλέον οριοθετηθεί. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στη Χάλκη Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Εμμανουήλ Καραλής Chevron Left
Πέρασε για πλάκα τα 6 μέτρα ο Εμμανουήλ Καραλής στο Diamond League της Σιλεσίας