Ελλάδα

Ξεκαθαρίσματα στην Αλβανική μαφία – Συμβόλαια θανάτου με 15.000 ευρώ

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο άτομα για τη δολοφονία 47χρονου Αλβανού στον Άγιο Παντελεήμονα
Φωτογραφία αρχείου: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Μία υπόθεση που θυμίζει κινηματογραφικό σενάριο εξιχνίασε το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ., οδηγώντας στη σύλληψη δύο 27χρονων Ελλήνων για τη δολοφονία ενός 47χρονου Αλβανού στις 18 Αυγούστου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Εντολή από τον αρχηγό της Αλβανικής μαφίας

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή «έβλεπαν χαρακτηριστικά «συμβολαίου θανάτου». Από την έρευνα προέκυψε ότι η εντολή δόθηκε μέσα από τις φυλακές από τον διαβόητο αρχηγό της Αλβανικης μαφιας, που θεωρείται και ηθικός αυτουργός. Ο ίδιος είναι γνωστός από τη συμμετοχή του στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου το 2017.

Η άκρη του νήματος για τους αστυνομικούς φαίνεται να είναι ο ένας από τους δύο συλληφθέντες που φέρεται να πήρε 15.000 € για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου.

Στόχος ο αδελφός του θύματος

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στόχος της μαφιόζικης εκτέλεσης δεν ήταν το ίδιο το θύμα, αλλά ο αδερφός του, ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος στα Τρίκαλα και έχει ανοιχτές διαφορές με τον αρχηγό της Αλβανικής μαφίας.

Το χρονικό της εκτέλεσης

Στις 18 Αυγούστου ο εκτελεστής πλησίασε το θύμα και τον πυροβόλησε στο στήθος. Στη συνέχεια διέφυγε με κλεμμένο μηχανάκι, το οποίο εγκατέλειψε έξω από γνωστό μαγαζί στην παραλιακή. Στην μπαταρία του οχήματος βρέθηκε αποτύπωμά του, οδηγώντας έτσι τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών στα ίχνη του.

Σε έρευνα της αστυνομίας βρέθηκαν το όπλο της δολοφονίας, ρούχα που φορούσε τη στιγμή της επίθεσης, αλλά και 1,5 κιλό κοκαΐνη. Ακόμα στο κινητό του εντοπίστηκε και η φωτογραφία του θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Συμφωνία Κίνας με Ρωσία για ξεπεράσει τις ΗΠΑ στην πυρηνική ενέργεια Chevron Left
Συμφωνία Κίνας με Ρωσία για ξεπεράσει τις ΗΠΑ στην πυρηνική ενέργεια