Ελλάδα

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ γνωστός τράπερ για πολυτελείς αγορές μέσω «μη κερδοσκοπικής» εταιρείας

Ύστερα από την ολοκλήρωση του ελέγχου, η ΑΑΔΕ καταλόγισε στον τράπερ ποσά που υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ σε φόρους και πρόστιμα.
ΑΑΔΕ
INTIME | Γιάννης Λιάκος

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (6/9), βρέθηκε γνωστός τράπερ, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποιούσε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για να πραγματοποιεί προσωπικές αγορές υψηλής αξίας. Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από έλεγχο που βασίστηκε σε εξειδικευμένο αλγόριθμο της ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, ο τράπερ εντοπίστηκε μέσω του λογισμικού που καταγράφει διαδικτυακές κινήσεις καλλιτεχνών, αθλητών και influencers. Ο «συναγερμός» χτύπησε όταν εμφανίστηκε αγορά ρολογιού ελβετικής φίρμας, αξίας 116.000 ευρώ.

Από τα πνευματικά δικαιώματα στα supercars

Η διερεύνηση αποκάλυψε ότι ο τράπερ είχε μεταβιβάσει, μέσω της δισκογραφικής του, το σύνολο των πνευματικών του δικαιωμάτων στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Το ποσό ξεπερνούσε το 1 εκατομμύριο ευρώ. Αντί όμως να χρησιμοποιηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως προβλέπεται για τέτοιου είδους εταιρείες, τα χρήματα φέρονται να χρηματοδοτούσαν πολυτελείς προσωπικές του δαπάνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ευρήματα, η εταιρεία αγόραζε supercars, πανάκριβα ρολόγια, τσάντες και ενδύματα υψηλής ραπτικής, τα οποία κατέληγαν στη διάθεση του τράπερ, απαλλάσσοντάς τον από σημαντικές φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ύστερα από την ολοκλήρωση του ελέγχου, η ΑΑΔΕ καταλόγισε στον τράπερ ποσά που υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ σε φόρους και πρόστιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Μαφία Κρήτη Chevron Left
«Μου έκαναν μαρτυρική τη ζωή» – Ξεσπάει ο κληρικός που φέρεται να συνδέεται με τη μαφία στην Κρήτη
«Κάθε επίδειξη μόδας ήταν καθαρή μαγεία» – Συγκίνηση στο λαϊκό προσκύνημα για τον Αρμάνι (εικόνες)
Τζιόρτζιο Αρμάνι Λαϊκό Προσκύνημα Chevron Right