Σοβαρό τροχαίο έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (10/09) στον Πειραιά, όταν λεωφορείο του ΟΑΣΑ συγκρούστηκε με συρμό του τραμ.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν 30 ελαφρά τραυματίες από το τροχαίο.
Συνολικά στο σημείο βρίσκονται έξι ασθενοφόρα και μία κινητή ιατρική μονάδα, ενώ οι δυνάμεις της Τροχαίας συνδράμουν στη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία.
Μέχρι στιγμής από τους τραυματίες, επτά άτομα έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο. Ένας με κάταγμα στο γόνατο , ένας με καρδιολογικό πρόβλημα και οι άλλοι πέντε με εκδορές.
Το ατύχημα έγινε στη Μικράς Ασίας προ της εξόδου για Γρηγορίου Λαμπράκη.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥ, το τραμ προσέκρουσε σε σταθμευμένο λεωφορείο την ώρα που αποβίβαζε επιβάτες σε στάση.
Η ανακοίνωση της ΟΣΥ ΑΕ:
«Η ΟΣΥ ΑΕ σχετικά με το συμβάν επί της οδού Μικράς Ασίας στον Πειραιά κατά το οποίο τραμ προσέκρουσε σε σταθμευμένο λεωφορείο την ώρα που αποβίβαζε επιβάτες σε στάση, ενημερώνει ότι παρακολουθεί το συμβάν και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές. Στο σημείο έχει κληθεί η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση».
Δείτε βίντεο από το σημείο:
«Ήρθε με φορά το τραμ, έπεσαν επιβάτες κάτω» – Τι λέει επιβάτης για το ατύχημα
«Το λεωφορείο είχε κάνει στάση, δεν πρόλαβε να κλείσει η πόρτα για να φύγει και ήρθε από πίσω με φόρα το τραμ», ανέφερε σε δήλωσή της επιβάτης του λεωφορείου.
«Επιβάτες έπεσαν κάτω. Ήταν επικίνδυνο γιατί ήταν έντονο το τράνταγμα», συμπλήρωσε.
Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ για το περιστατικό
Σας ενημερώνουμε, πως στις 18:30 σήμερα Τετάρτη 10/09, όχημα του Τραμ συγκρούστηκε με σταματημένο αστικό λεωφορείο επί της οδού Μικράς Ασίας στον Πειραιά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επιβατών, καθώς και των οδηγών των 2 οχημάτων.
Στο σημείο έχουν κληθεί και επιχειρούν η Τροχαία και το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα λεγόμενα του οδηγού του Τραμ, ο οδηγός ένοιωσε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του δρομολογίου και προσέκρουσε στο αστικό λεωφορείο. Πριν τη σύγκρουση, τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης του συρμού και περιόρισε τη σφοδρότητα της σύγκρουσης.
Η βάρδια του οδηγού είχε ξεκινήσει στις 4 σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το βαρδιολόγιο της ΣΤΑ.ΣΥ, ο εν λόγω οδηγός το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν εργαζόταν, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη πραγματοποίησε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα 8ωρη βάρδια. Ο εμπλεκόμενος στο ατύχημα οδηγός του Τραμ, εργάζεται στη ΣΤΑ.ΣΥ από το 2005 και υποβάλλεται, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, σε ετήσιο ιατρικό έλεγχο, χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα.
Η κυκλοφορία στη Γραμμή 7 του Τραμ “Ασκληπιείο Βούλας – Αγία Τριάδα Πειραιά” διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Ασκληπιείο Βούλας – ΣΕΦ. Η ΣΤΑ.ΣΥ εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν, παρακολουθεί την πορεία της υγείας των τραυματιών και ζητά συγνώμη από το επιβατικό κοινό για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που έχει προκληθεί.
Δείτε εικόνες:




