Ελλάδα

Δίκη Novartis: Ποινή φυλάκισης 33 μήνες στη Μαραγγέλη, 25 στον Δεστεμπασίδη με τριετή αναστολή

Στους πρώην προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.
Δίκη Novartis: Ώρα ετυμηγορίας για «Σαράφη» και «Κελέση» - Η μέγιστη πιθανή ποινή
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ένοχοι κρίθηκαν από τον Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι δύο πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» -οι οποίοι ήταν κατηγορούμενοι  για ψευδή κατάθεση και ψευδή καταμήνυση- σχετικά με τους ισχυρισμούς προστατευόμενων μαρτύρων περί χρηματισμού δέκα πολιτικών προσώπων από τη φαρμακευτική εταιρία.

Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκαν οι ποινές τους.

Συνολική ποινή 25 μηνών φυλάκισης επεβλήθη στον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη και 33 μήνες στη Μαρία Μαραγγέλη, ορίζοντας 3ετή αναστολή στην έφεση των δύο πρώην προστατευόμενων μαρτύρων.

Τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ο συνήγορος του Άδ. Γεωργιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου ότι κρίθηκαν ένοχοι για ψευδείς καταθέσεις και ψευδή καταμήνυση οι πρώην προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, Φιλίστορας Δεστεμπασίδης και Μαρία Μαραγγέλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ηθική και πολιτική δικαίωση για τον Άδωνι Γεωργιάδη. Οι επιστρατευθέντες μάρτυρες καταδικάστηκαν ότι ψευδώς καταμήνυσαν και ψευδώς κατέθεσαν σε βάρος του.

Η απόφαση θωρακίζει την Δημοκρατία απέναντι σε αυτούς που στο μέλλον θα επιχειρήσουν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή της χώρας, χρησιμοποιώντας ψευδομάρτυρες.

Αυτοί που παρείχαν ποινική ασυλία στους ψευδομάρτυρες για να πλήξουν άφοβα τον πολυκομματισμό, σήμερα θα πρέπει να αναλογισθούν τι έπραξαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Γιώργος Μαζωνάκης Chevron Left
Γιώργος Μαζωνάκης: Νέες αποκαλύψεις για τον κοριό στο σπίτι του