Ελλάδα

Χίος: Στη φυλακή οι δύο Τούρκοι που θα μοίραζαν 12.500 κινητά σε συμπατριώτες τους μαφιόζους

Κακουργηματικού χαρακτήρα η παράβαση του νόμου από τους δύο Τούρκους που συνελήφθησαν στη Χίο.

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν με χιλιάδες κινητά τηλέφωνα στη Χίο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου, η οποία μάλιστα έχει τον χαρακτήρα κακουργήματος.

Ο ένας εκ των δύο, 62 ετών, φέρεται να «πήρε» την υπόθεση πάνω του, λέγοντας πως τα 4.000 κινητά που βρέθηκαν στο ιστιοφόρο του, καθώς και τα άλλα 8.500 στο βαν, τα είχε πάρει ο ίδιος για να τα μεταφέρει στην Τουρκία.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα συνεχιστεί, αναμένεται η επανατιμολόγηση των κινητών τηλεφώνων, που αρχικά η αξία τους υπολογίστηκε σε 695.000 ευρώ και οι δασμοί που θα έχανε το Ελληνικό Δημόσιο σε 166.500 ευρώ.

Πώς έπιασαν στα… πράσα τους δύο Τούρκους στη Χίο

Οι δύο Τούρκοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια μυστικής επιχείρησης της ΕΥΠ και του Λιμενικού στη Χίο, όταν εκείνοι ήταν έτοιμοι να παραλάβουν τα 12.500 κινητά τηλέφωνα.

Όπως είχε γράψει το iEidiseis.gr, οι ελληνικές Αρχές εκτιμούν ότι οι δύο Τούρκοι θα έπαιρναν τα κινητά από την Ελλάδα και θα τα διακινούσαν ακόμα και σε μέλη της τουρκικής μαφίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα μέλη του οργανωμένου εγκλήματος χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα για μία φορά και μετά τα πετούν, προκειμένου να μην ανιχνεύονται από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο σε ιστιοφόρο, σημαίας Τουρκίας, πριν τον απόπλου του από το λιμάνι της Χίου.

Εκεί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 4.000 κινητά τηλέφωνα, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά. Επιπρόσθετα, εντοπίστηκε ένα βαν, το οποίο χρησιμοποιούσε ο 62χρονος και μέσα στο οποίο ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8.500 κινητά τηλέφωνα, διαφόρων επωνυμιών.

Στο όχημα εντοπίστηκαν επίσης δύο παραστατικά-φορτωτικές, για τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν αρίθμηση, δεν αναγραφόταν το μεταφορικό μέσο, ούτε τα ΑΦΜ αποστολέα και παραλήπτη.

Συνολικά εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 12.500 κινητά τηλέφωνα, τα οποία δεν έφεραν τα νόμιμα παραστατικά αγοράς  – αποδείξεις και για τα οποία οι συλληφθέντες δεν είχαν λάβει άδεια από τις αρμόδιες τελωνειακές Αρχές για την εξαγωγή τους προς την Τουρκία.

Οι συσκευές δεν έφεραν κουτί συσκευασίας ή παρελκόμενα, ενώ η εκτιμώμενη αξία πώλησης του συνόλου των κινητών ανέρχεται σε 695.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το ιστιοφόρο σκάφος, το βαν, ένα τάμπλετ και τα χρηματικά ποσά των 1.855 ευρώ και των 2.370 λιρών Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Τζόκερ κλήρωση 5/8: Οι τυχεροί αριθμοί για 20.400.000 ευρώ Chevron Left
Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 18/9/2025: Οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν