Ελλάδα

24ωρη απεργία 1 Οκτωβρίου: Λουκέτο και στους δήμους

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ απορρίπτει τα «εξαντλητικά ωράρια που διαλύουν τη ζωή των εργαζομένων» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.
ΠΟΕ-ΟΤΑ Τοπική Αυτοδιοίκηση
Φωτογραφία αρχείου

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τετάρτη (1/10) θα συμμετάσχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπως έγινε γνωστό σήμερα (24/9).

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού καλεί τα μέλη της να βρεθούν στο πλευρό του συνδικαλιστικού κινήματος, αντιδρώντας σε μέτρα που – όπως υποστηρίζει – πλήττουν τα εργασιακά δικαιώματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη poeota (@poeota.gr)

Αίτημα η απόσυρση του νομοσχεδίου για το 13ωρο

Πάντως, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, βασικό αίτημα για την απεργία της 1ης Οκτωβρίου αποτελεί η απόσυρση του νομοσχεδίου που προβλέπει 13ωρη εργασία. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για «αντεργατικό πλαίσιο» που επιβαρύνει υπέρμετρα τους εργαζόμενους, ενώ τονίζεται ότι οι διεκδικήσεις αφορούν αξιοπρεπείς μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους των ΟΤΑ να δώσουν το αγωνιστικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 της Τετάρτης (1/10) στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η κινητοποίηση εντάσσεται στη γενική απεργία που προκήρυξαν συνδικάτα και ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα.

Τα αιτήματα της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην απεργία της 1ης Οκτωβρίου

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, οι εργαζόμενοι διεκδικούν επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στο Δημόσιο, κατάργηση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου στο Δημόσιο και απόσυρση του νομοσχεδίου για το 13ωρο και κατοχύρωση του 35ώρου – πενθημέρου για όλους.

Με αιχμηρό τόνο, στη σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ απορρίπτει τα «εξαντλητικά ωράρια που διαλύουν τη ζωή των εργαζομένων» και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία. «Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, διεκδικούμε συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Η Διονυσία Κουκίου για το bullying σε συγγενή της: Της είπαν «ξέρεις και από μηνύσεις, θα τα πούμε» Chevron Left
Η Διονυσία Κουκίου για το bullying σε συγγενή της: Της είπαν «ξέρεις και από μηνύσεις, θα τα πούμε»
Χαραμάδα ελπίδας στη Γάζα – Το σχέδιο που συμφώνησαν Τραμπ και Άραβες ηγέτες στη Νέα Υόρκη
Ντόναλντ Τραμπ Άραβες Μουσουλμάνοι Ηγέτες Γάζα Chevron Right