Ελλάδα

Με κηρύγματα για «την τέχνη και τον πολιτισμό» έφυγε από την Ευελπίδων ο Μπισμπίκης – Τα έκανε όλα σωστά μετά το τροχαίο στη Φιλοθέη

Ο Βασίλης Μπισμπίκης πήρε αναβολή για τις 8 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερος.
Βασίλης Μπισμπίκης
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Αναβολή για τις 8 Οκτωβρίου πήρε ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος για το τροχαίο στη Φιλοθέη. Αποχωρώντας από την Ευελπίδων, μετά τον σάλο που έγινε για το τροχαίο, κάλεσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να δείξουν… το ίδιο ζήλο «για την τέχνη και τον πολιτισμό».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι όλες του οι κινήσεις του μετά το συμβάν – που προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή και σημαντικές υλικές ζημιές – έγιναν βάσει όσων προβλέπονται από τη νομοθεσία.

«Δεν εγκατέλειψα, δεν κρύφτηκα, δεν άφησα κανέναν. Πήγα, πήρα τηλέφωνο την ασφαλιστική και ενημέρωσα και τις Αρχές. Έχω ακούσει από χθες… Μόνο ακούω», δήλωσε ο ηθοποιός,  βγαίνοντας από την Ευελπίδων.

«Αυτή είναι η αλήθεια. Το μόνο που με νοιάζει ηθικά, είναι να καταλάβετε ότι δεν εγκατέλειψα. Πήγα και στην Αστυνομία πήρα τηλέφωνο και στις Αρχές», πρόσθεσε στην ίδια γραμμή ο ηθοποιός.

«Έκανα τα νόμιμα όπως ορίζει ο νόμος. Ενημέρωσα εντός 24ώρου. Δεν είχα πιει. Πήρα τη στροφή και μου έφυγε το αυτοκίνητο. Είδα, όμως, ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματίας. Λυπάμαι για την αναστάτωση», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Η δήλωση του Βασίλη Μπισμπίκη:

Φεύγοντας από την Ευελπίδων, ανέφερε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ: «Ελπίζω τον ίδιο ζήλο που δείχνετε σήμερα να δείξετε για την τέχνη και τον πολιτισμό».

Δικηγόρος Μπισμπίκη: Όλα επιβεβαιώνονται με μάρτυρες και έγγραφα

Ο συνήγορος του Βασίλη Μπιμπίκη, Μιλτιάδης Ζησίδης, ανέφερε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι «η δίκη αναβλήθηκε για κρείσσονες αποδείξεις. Ο δικαστής άκουσε όσα είχαμε να πούμε, έκρινε πράγματα και πρέπει να προσέλθουν μάρτυρες. Για όλα όσα ανέφερε πριν ο κ. Μπισμπίκης, επιβεβαιώνονται με μάρτυρες και έγγραφα, τα οποία θα προσκομίσουμε κατά τη δικάσιμο.

«Η υπόθεση δεν έχει πραγματικά καμία σχέση με αυτή που φαίνεται στα ΜΜΕ», επισήμανε ο δικηγόρος και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όλοι ξέρουν τι άνθρωπος είναι ο Βασίλης. Αυτό θα αποδείξουμε και στη δίκη».

Ερωτηθείς για το ζήτημα αποζημίωσης των κατόχων των ΙΧ που χτύπησε ο Βασίλης Μπισμπίκης, απάντησε: «Αμέσως με το που έγινε το ατύχημα, ο ίδιος μίλησε με την ασφαλιστική του εταιρεία και έτσι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποζημίωσης και αποκατάστασης των ζημιωθέντων. Αυτό είναι αυταπόδεικτο».

Ο δημοφιλής ηθοποιός αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για το αδίκημα της μη συμμόρφωσης οδηγού σε υποχρεώσεις άρθρου 47 ΚΟΚ (εγκατάλειψη οχημάτων) από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο λόγος που ασκήθηκε ποινική δίωξη στον Βασίλη Μπισμπίκη

Ο Βασίλης Μπισμπίκης εμφανίστηκε 39 ώρες μετά το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα, αφού πρώτα ενημερώθηκε από τις Αρχές πως καταζητείται.

Όπως είπε, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, το Σάββατο η Αστυνομία ενημερώθηκε από κάποιους πολίτες, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, πως διαπίστωσα ότι υπήρχαν φθορές στα οχήματά τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν ποιος τις είχε προκαλέσει.

Συνεχίζοντας, είπε πως οι έρευνες ξεκίνησαν από την Τροχαία Βορειοανατολικής Αττικής «και διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του οχήματος και δράστης των ζημιών ήταν ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος ενημερώθηκε τηλεφωνικά την Κυριακή το μεσημέρι από την Αστυνομία, και προσήλθε μόνος του στην αρμόδια υπηρεσία».

«Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της προανάκρισης, δεν φαίνεται να έχει ενημερώσει με κάποιον τρόπο, είτε τους ιδιοκτήτες των οχημάτων, είτε την Αστυνομία. Είναι κάτι που ερευνάται», σημείωσε η κυρία.

Καταληκτικά, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας επισήμανε: «Με βάση το νέο ΚΟΚ ο οδηγός συλλαμβάνεται με την αυτόφωρη διαδικασία. Έχουμε και άσκηση ποινικής δίωξης με βάση το νέο Άρθρο 290Α -δεν υπάρχει μόνο η αστική ευθύνη της αποζημίωσης των υπόλοιπων οδηγών, αλλά συλλαμβάνεται και οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα πέρα από τις διοικητικές κυρώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Video Games Gaming Chevron Left
Συμφωνία-μαμούθ 52,5 δισ. δολαρίων στον χώρο του gaming
Θρίλερ στον αέρα: Μεθυσμένος Βρετανός προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα σε πτήση της Ryanair (Βίντεο)
Chevron Right