Ο καιρός αναμένεται, το Σάββατο (4/10), να είναι βροχερός και με νεφώσεις κατά διαστήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Καταιγίδες προβλέπονται κυρίως το πρωί σε Μακεδονία, Θράκη και Αιγαίο, ενώ σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί το απόγευμα.
Στην Αττική, η πιθανότητα βροχών είναι μικρή, αλλά θα επικρατήσουν νεφώσεις και μέτριοι άνεμοι, με τη θερμοκρασία να φτάνει έως τους 22 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη θα κυριαρχήσει η θερμότερη ατμόσφαιρα, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός το Σάββατο (4/10) από την ΕΜΥ
Άστατος καιρός με νεφώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους αυξημένες προβλέπεται για το Σάββατο (4/10). Επίσης, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα και στο ανατολικό Αιγαίο. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο βορειοανατολικό Αιγαίο και, πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Ιόνιο και στα παράκτια της δυτικής Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και, τις πρώτες πρωινές ώρες, στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα κεντρικά και στα βόρεια θα φτάσει τους 18 με 20, αλλά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα φτάσει τους 20 με 23 και τοπικά στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Άστατος με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα έως και τις απογευματινές ώρες – Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και, από το μεσημέρι, 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα – Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα έως και τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Στα ανατολικά δυτικοί-νοτιοδυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 19 και στη δυτική Μακεδονία από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΣ – ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές – Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Ιόνιο και στα παράκτια της δυτικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι: Δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου – Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ – ΕΥΒΟΙΑ – ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, έως και τις απογευματινές ώρες, με λίγες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 20 και στα νότια έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ – ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αστατος με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, στις Κυκλάδες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που, από το απόγευμα, θα εξασθενήσουν – Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια έως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 με 25 και στα βόρεια από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.