Ένα ασυνήθιστο και ανησυχητικό φαινόμενο σημειώθηκε στις Φυτείες του δήμου Ξηρομέρου, στην Αιτωλοακαρνανία, όπου άνοιξε ένας μεγάλος κρατήρας ανάμεσα σε σπίτια, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.
Η καθίζηση του εδάφους κινητοποίησε άμεσα τις δημοτικές αρχές, που έσπευσαν στο σημείο για να εκτιμήσουν την έκταση του προβλήματος και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κατοίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, αναμένεται στο σημείο τεχνικό κλιμάκιο προκειμένου να εξετάσει τα αίτια του φαινομένου και την επικινδυνότητα της περιοχής.
Παράλληλα, ο Δήμος Ξηρομέρου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) καθώς και με τη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), ώστε να υπάρξει άμεση και τεκμηριωμένη αξιολόγηση της κατάστασης.
Δείτε εικόνες: