Ελλάδα

Βίντεο ντοκουμέντο – Αυτός είναι ο μαυροντυμένος άνδρας που έβαλε τη βόμβα στη ντισκοτέκ «Jacky Ο»

Ο άνδρας έχει καταγραφεί να μεταφέρει τη βόμβα σε χάρτινη σακούλα, λίγο πριν την αφήσει στη ντισκοτέκ.

Βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής δείχνει τον άνδρα που μετέφερε τον εκρηκτικό μηχανισμό, οποίος εξερράγη τη νύχτα της Τρίτης (7/10) στην ντισκοτέκ “Jacky Ο”, στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Στο βίντεο, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών, εμφανίζεται ένας άνδρας ντυμένος στα μαύρα – λίγο πριν τις 22:00 – να κινείται με γρήγορο βηματισμό στο πεζοδρόμιο, κρατώντας μια χάρτινη σακούλα, στην οποία βρίσκεται ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Η αστυνομία αναλύει το βίντεο προσπαθώντας να αξιοποιήσει κάθε στοιχεία για την ταυτοποίηση του δράση. Σημειώνεται πως την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος – γνωστό και ως «ελληνικό FBI».

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22:00, δηλαδή λίγα λεπτά μετά τη σκηνή που δείχνει το βίντεο με τον μαυροφορεμένο άνδρα. Από την έκρηξη προκλήθηκε μόνο υλικές ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος και σε ένα αυτοκίνητο.

Στο μικροσκόπιο ακόμη τέσσερα άτομα

Σημειώνεται πως η αστυνομία έχει στα χέρια και δεύτερο βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης. Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του iEidiseis.gr, εξετάζονται οι κινήσεις ακόμη τεσσάρων ατόμων που καταγράφηκαν να κινούνται ύποπτα έξω από τη ντίσκο λίγα δευτερόλεπτα πριν την έκρηξη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι στον μηχανισμό χρησιμοποιήθηκε εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος. «Αν υπήρχε εκείνη την ώρα πεζός ή διερχόμενος οδηγός με μηχανάκι, θα μπορούσε να είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά», δήλωσε η κα. Δημογλίδου στο Action24, υπογραμμίζοντας τη σφοδρότητα της έκρηξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είδα, δεν άκουσα» ο Τζαβέλλας στην Εξεταστική - Βολές για «αμνησία» από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ Chevron Left
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν είδα, δεν άκουσα» ο Τζαβέλλας στην Εξεταστική - Βολές για «αμνησία» από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Το μεγάλο όφελος με μόλις 2 ώρες άσκησης την εβδομάδα
Chevron Right