Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας (εικόνες)

Από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας ζήτησε να μην γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Σύνταγμα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από φορείς αποστρατών και εν ενεργεία στρατιωτικών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που την ίδια ώρα έρχονταν για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2026. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στρατιωτικοί στο Σύνταγμα κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας, ενώ εντός του κοινοβουλίου πραγματοποιείται ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το συντονιστικό εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο: Υποβαθμίζει βαθμολογικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Απαξιώνει τον ρόλο, την προσφορά και την προοπτική τους. Πλήττει το αξιόμαχο, τη συνοχή και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, διαλύοντας τη μήτρα των ΕΔ (Σχολές – κατατάξεις).

Οδηγεί νομοτελειακά σε ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της συντήρησης του εξοπλισμού και των υπηρεσιών των ΕΔ, με πολλαπλάσιο κόστος για τον ελληνικό λαό και αποδεδειγμένη επιχειρησιακή αναξιοπιστία.

Επειδή δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια, και από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αξιολογήσει την αναγκαιότητα της απόσυρσης του πολυνομοσχεδίου, ζητούμε την καταψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής», σημειώνουν οι φορείς και καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εν ενεργεία στρατιωτικούς, απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, φορείς, συλλόγους και πολίτες που είτε ανησυχούν είτε πλήττονται άμεσα ή έμμεσα από το πολυνομοσχέδιο.

«Η σιωπή δεν είναι επιλογή. Η μετακύλιση της αδικίας στις επόμενες γενιές δεν είναι λύση. Η υποβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα περάσει. Οχι στο πολυνομοσχέδιο διάλυσης των Ενόπλων Δυνάμεων! Ο δίκαιος αγώνας συνεχίζεται», προστίθεται.

«Όλοι εμείς, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, συνεχίζουμε τον αγώνα απέναντι στο πολυνομοσχέδιο – “ταφόπλακα” του ΥΕΘΑ που συζητιέται στην ολομέλεια της Βουλής», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους.

«Δεν θα υπάρξουν μειώσεις»

Από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Δένδιας ζήτησε να μην γίνεται προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

«Ελέχθη ότι το επίδομα δεν συμμετέχει. Όμως το επίδομα συμμετέχει στις τακτικές αποδοχές. Δεν είναι ωραίο να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις μήπως και σηκώσουμε λίγο μεγαλύτερη ανακατοσούρα», είπε και επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε κανένα εφάπαξ, αλλά θα υπάρξουν μόνο αυξήσεις στα εφάπαξ. Εξομοιώνετε ορισμένους υπαξιωματικούς με το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι έτσι. Σας ακούνε, ξέρετε και οι αξιωματικοί και οι ΕΠΟΠ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Θύμα του Grok και η Μίντλετον - Αντιδράσεις για τις fake ημίγυμνες φωτογραφίες της
ΗΠΑ: Η Γερουσία «ψαλιδίζει» τις πολεμικές φιλοδοξίες του Τραμπ στη Βενεζουέλα
ΗΠΑ-ΓΕΡΟΥΣΙΑ Chevron Right