«Συγγνώμη» ζήτησε το πρωί της Παρασκευής (16/1) ο Κώστας Ανεστίδης, ο αγροτοσυνδικαλιστής από το μπλόκο των Μαλγάρων, για τις χυδαίες εκφράσεις που χρησιμοποίησε χθες κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Ανεστίδης, λίγο πριν κάνει δηλώσεις στις κάμερες, σχολίασε τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων που ήταν στο μπλόκο των Μαλγάρων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Τα ματσούκια (εννοώντας τα μικρόφωνα) θα τα χώσω στον κ@λο του Μητσοτάκη. Θα χοροπηδάει ο π@@σ@@@». Μάλιστα, όταν ένας από τους δημοσιογράφους τον συμβούλεψε να μην τα λέει αυτά και «παίξουν» πουθενά, ο αγροτοσυνδικαλιστής έδειξε τα γεννητικά του όργανα και είπε πως ό,τι ήταν να του κάνει η κυβέρνηση του το έχει κάνει ήδη.
Ακρότητες Ανεστίδη και εκφράσεις ντροπής μπροστά στις κάμερες pic.twitter.com/xS11Un6VSt
— iEidiseis.gr (@iEidiseisGR) January 15, 2026
Κώστας Ανεστίδης: Θα πάω στο Μαξίμου για να ξεσκεπάσω κάποιες αλήθειες
Ερωτηθείς το πρωί της Παρασκευής (16/1) στον ΑΝΤ1 για το αν μετανιώνει για τις χυδαίες εκφράσεις κατά του πρωθυπουργού, ο ίδιος απάντησε:
«Εξέφρασα αυτό που λέει όλος ο ελληνικός λαός. Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής, εκτός συζήτησης και εκτός αέρα. Και ζητάω και συγγνώμη».
Μάλιστα, μετά την εξουσιοδότησή του από το μπλόκο των Μαλγάρων προκειμένου να το εκπροσωπήσει στη συνάντηση της Δευτέρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου, ο Κώστας Ανεστίδης υπογράμμισε ότι επιθυμεί να παρευρεθεί κανονικά, παρά το περιστατικό με τις ύβρεις.
►«Κόπηκε» ο Ανεστίδης από το Μαξίμου
«Και βέβαια θέλω να πάω και να ξεσκεπάσω κάποιες αλήθειες που ξέρω. Η επίθεση εναντίον μου έγινε γιατί ήξεραν ότι θα εκδοθεί το χαρτί από την Ευρωπαία Εισαγγελέα που λέει ‘εάν κληθώ προς παροχή ανομοτί εξηγήσεων’».
«Μου πήρε τα πάντα, τι να έκανα»
Σε εξηγήσεις που έδωσε χθες για την υβριστική επίθεση κατά του πρωθυπουργού, ο Κώστας Ανεστίδης αναφέρθηκε και στην επίδοση της διάταξης του εισαγγελέα για τη δέσμευση της περιουσίας του, λέγοντας ότι ζει με δανεικά και παρά τις προσπάθειες του δικηγόρου του δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει στα χέρια του τη σχετική δικογραφία.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό One:
«Σήμερα έστειλαν το χαρτί εκ νέου. Ζω με δανεικά. Αφού πήραν ακόμη και το μισθό της γυναίκας μου. Κλείδωσαν όλους τους λογαριασμούς μου. Περιμένω τη δικογραφία γιατί δεν την έχω πάει ακόμη. Λένε στον δικηγόρο μου ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Ακόμη ελέγχομαι».
Σε ερώτηση γιατί έγινε δέσμευση της περιουσίας του και τις ύβρεις για τον Πρωθυπουργό είπε: «Γιατί έλεγα αλήθειες και τους κακοφάνηκε. Όταν ο Μητσοτάκης μου κατάσχεσε τα πάντα τι να κάνω να καθίσω με σταυρωμένα χέρια;», δήλωσε.
«Θα πάω στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ελεγχόμενη είναι και η μισή βουλή. Αυτοί που είναι στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι στην εξεταστική. Αν πάω και δεν με δεχτούν θα δούμε τι θα γίνει. Θα κατέβω και θα δούμε εκεί. Μου είπαν ότι θα με δεχτούν. Έτσι έλεγαν μέχρι προχθές. Θα δούμε τι θα γίνει με τα μπλόκα μετά τη συνομιλία. Είχαμε ζητήσει συνάντηση πριν τη Μερκοσούρ. Μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ περιμέναμε απάντηση και μας είπαν θα πάνε 20 άτομα».


