Ελλάδα

Θα αλλάξει 3 φορές ο καιρός σε μία εβδομάδα – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Αλλάζει ραγδαία το σκηνικό του καιρού. Συμφωνούν οι μετεωρολόγοι. Μέχρι πότε θα κάνει κρύο. 

Βροχερό ήταν το χθεσινό βράδυ στην Αττική, ενώ και οι επόμενες μέρες θα έχουν άστατο καιρό, που θα αλλάζει διαρκώς. Από την αφρικανική σκόνη, πάμε σε πτώση της θερμοκρασίας, μετά πάλι θα ανέβει και μετά θα επιστρέψει ξανά η σκόνη. Και όλα αυτά μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Τρεις μετεωρολόγοι δίνουν τα τελευταία τους προγνωστικά στοιχεία, υπογραμμίζοντας όσα… κάπως αλλόκοτα θα δούμε με τον καιρό τις επόμενες ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως όλοι είχαν τονίσει ότι δεν θα πάμε σε ακραία ζέστη από τόσο νωρίς και ότι ο καιρός θα ανατραπεί, παρά τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια που έκανε την εμφάνισή της από τέλη Μαρτίου. 

Αναλυτικά, η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια, του Θοδωρή Κολυδά και του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Γιώργος Τσατραφύλλιας: Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος

Ένας «πολικός αεροχείμαρρος» που φτάνει στην Ελλάδα, αναμένεται να εκτοπίσει την σκόνη και να φέρει πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha.

Μάλιστα, το διήμερο Παρασκευή έως Σάββατο θα φέρει χιόνια στα βουνά και αρκετές βροχές.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια: 

«Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς! Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο.

Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα.Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά,τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θεμροκρασία 4 με 5 βαθμούς.

Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το “ατμοσφαιρικό ποτάμι” ( αεροχείμαρρος )-εικόνα- που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλλει τον καιρό στη χώρας με βροχές,καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και χιόνια! Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1400 m) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές ( τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία,τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάννησα. Επίσης θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρικη και βόρεια Ελλάδα.»

Θοδωρής Κολυδάς: Αλλάζει το σκηνικό μετά από καιρό

Ο διευθυντής της ΕΜΥ αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα έχει αισθητή πτώση, αλλά αυτό θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, οπότε θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει. 

Σε ανάρτησή του στο X, έγραψε χαρακτηριστικά:

Αλλάζει μετά από πολύ καιρό η κυκλοφορία στην ατμόσφαιρα με δυτική νοτιοδυτική ροή των συστημάτων στην ανώτερη ατμόσφαιρα (500hPa), όπου πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κατά περιόδους θα έχουμε βροχές κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Προς το παρόν πάντως δεν προβλέπεται κάτι ακραίο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά. (Μια σχετική προσοχή την ερχόμενη Παρασκευή προς Σάββατο κυρίως στα Βόρεια). 

Η θερμοκρασία μετά την αισθητή πτώση η οποία ολοκληρώνεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος, θα αρχίσει και πάλι να ανεβαίνει αλλά δεν θα βρίσκεται σε πολύ υψηλές τιμές όπως είχαμε τις προηγούμενες ημέρες. Τέλος οι άνεμοι δεν προβλέπεται σε γενικές γραμμές να δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης την Κυριακή και τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, για σήμερα, αναμένεται μία διαταραχή που θα φέρει βροχές και λασποβροχές στη δυτική, την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βόρεια βορειοδυτικά τμήματα όπου δεν αποκλείονται και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα αρχίσουν να πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί γεγονός που θα οδηγήσει στην απομάκρυνση της αφρικανικής σκόνης.

Κάποιες ασθενείς βροχές και λασποβροχές αναμένονται και στην Αττική. Λασποβροχές θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλονίκη.

Η θερμοκρασία θα επιμείνει σε υψηλές τιμές από 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη ο καιρός δεν εμφανίζει κάποιες ιδιαιτερότητες, από την Παρασκευή ωστόσο θα σημειωθεί έντονη μεταβολή με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις περιοχές της Χαλκιδικής και της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα τα ανατολικά τμήματα. «Το τονίζουμε αυτό γιατί έχει να βρέξει πολλές ημέρες, είναι ξηρό το έδαφος και είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθούν αυτά τα μεγάλα ύψη βροχής», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε επίσης ότι θα υπάρξει και κάποια ανακοίνωση από την ΕΜΥ για αυτή τη μεταβολή του καιρού γιατί «θα είναι αρκετά έντονη με πολύ μεγάλο όγκο νερού».

Από το απόγευμα του Σαββάτου, ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και θα ενισχυθούν οι άνεμοι.

Κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης την Κυριακή και τη Δευτέρα, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Διεθνής Έλληνας ποδοσφαιριστής βρέθηκε ντοπαρισμένος - Θετικό το πρώτο δείγμα
Ισραήλ – Ιράν: Πόσο κοντά είναι πραγματικά ένας Παγκόσμιος Πόλεμος
Chevron Right