Ελλάδα

«Καφέ θάλασσα» ο Θεσσαλικός κάμπος – Ο Πηνειός σκέπασε χιλιάδες στρέμματα γης (Βίντεο)

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο Πηνειός.
Πηνειός
Orange Press

Σε μια απέραντη «καφέ θάλασσα» έχει μετατραπεί μεγάλο τμήμα του θεσσαλικού κάμπου, ανάμεσα στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, καθώς η υπερχείλιση του Πηνειού, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και σοβαρές ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Οι εναέριες εικόνες που κατέγραψε το drone του Orange Press Agency είναι αποκαλυπτικές του μεγέθους της καταστροφής. Στην περιοχή που εκτείνεται από την Πηνειάδα προς το Κουτσόχερο, ο ποταμός βγήκε από την κοίτη του, δημιουργώντας μια «καφέ θάλασσα» που έχει απλωθεί ανεξέλεγκτα, καλύπτοντας χιλιάδες στρέμματα γης.

Θάλασσα και δρόμοι ενώθηκαν στον Αγιόκαμπο: «Ζητάμε εδώ και 30 χρόνια αντιπλημμυρικά έργα»

Όπως φαίνεται στα πλάνα, αγροτικές εκτάσεις έχουν «πνιγεί» κυριολεκτικά στο νερό, με καλλιέργειες και δέντρα να έχουν χαθεί κάτω από τη λασπωμένη επιφάνεια, προκαλώντας ανησυχία στους παραγωγούς της περιοχής.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
ΚΚΕ-ΝΔ Chevron Left
Ένταση στον «αέρα» μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη - «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε», «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ» (Βίντεο)
Grand Hotel spoiler: Το ξενοδοχείο στα χέρια της Αλίκης και ο Ρήγας στη φυλακή
Grand Hotel spoiler: Το ξενοδοχείο στα χέρια της Αλίκης και ο Ρήγας στη φυλακή Chevron Right