Ελλάδα

Τσατραφύλλιας: Χωρίζεται σε «τρεις ζώνες» η χώρα με βροχές και καταιγίδες – Η πρόγνωση του επόμενου διημέρου

Σύμφωνα με τον Γ. Τσατραφύλλια, αιτία αυτής της μεταβολής είναι το βαρομετρικό χαμηλό DEBORAH.
κακοκαιρια βροχες καταιγιδες

Αλλαγή του καιρού αναμένεται το επόμενο διήμερο σε μεγάλο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες που θα κάνουν την εμφάνισή τους από το βράδυ της Πέμπτης 26 Μαρτίου. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια για τις επόμενες ημέρες.

Η ηλιοφάνεια που επικράτησε μέσα στην ημέρα θα δώσει τη θέση της σε πιο άστατες συνθήκες. Από τις βραδινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις. Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι, φτάνοντας σε θυελλώδεις εντάσεις, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Αιτία αυτής της μεταβολής είναι το βαρομετρικό χαμηλό DEBORAH, που ήδη έχει σχηματιστεί βόρεια της Αδριατικής, του οποίου το ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα μας από τα δυτικά στα ανατολικά.

Υπάρχουν τρεις ζώνες σχετικής επικινδυνότητας όπου θα εκδηλωθούν τα περισσότερα φαινόμενα με αυξημένα ύψη βροχής:

1η ζώνη: Δυτική Ελλάδα (Παρασκευή ξημέρωμα) 2η ζώνη: Θράκη, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο (Σάββατο μεσημέρι – Κυριακή πρωί) 3η ζώνη: Κρήτη, νότιες Κυκλάδες, Δωδεκάνησα (Σάββατο – Κυριακή πρωί) Για την Αττική να νέα είναι λίγο καλύτερα αφού θα επηρεαστεί μόνο την Παρασκευή μεσημέρι με απόγευμα, αλλά χωρίς κάποιο έντονο φαινόμενο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Όλγα Κεφαλογιάννη και Μίνωας Μάτσας Chevron Left
Νέο επεισόδιο Μάτσα – Κεφαλογιάννη: Η υπουργός ζήτησε να εξεταστούν ως… μάρτυρες τα παιδιά, ηλικίας 4,5 ετών
Σακελλαρίδης: Ο Τσίπρας είναι η αφετηρία της κρίσης αξιοπιστίας της Αριστεράς
Γαβριήλ Σακελλαρίδης Chevron Right