Στο «μάτι» της κακοκαιρίας Erminio βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (1/4) η νότια Κρήτη και συγκεκριμένα η περιοχή της Μεσαράς, στον νομό Ηρακλείου, η οποία δέχεται έντονη βροχόπτωση και χαλάζι από τις 6:30.
►Ξεκινούν νωρίτερα οι καταιγίδες – Οι Δήμοι της Αττικής που κινδυνεύουν με πλημμύρες
Συγκεκριμένα, η καταιγίδα πέρασε με ένταση από την περιοχή, φέρνοντας αστραπές, βροντές και ισχυρή χαλαζόπτωση σε αρκετά σημεία, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του neakriti.gr.

Κακοκαιρία Erminio: Η προειδοποίηση για την Κρήτη
Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, προχώρησε στην ενημέρωση σχετικά με την έλευση του καιρικού συστήματος με την ονομασία ERMINIO». Όπως σημειώνεται, τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ενδεχόμενες χαλαζοπτώσεις και κατά διαστήματα πολύ ισχυροί άνεμοι, που θα επηρεάσουν την ανατολική Κρήτη από σήμερα και κυρίως τα νότια τμήματα του νησιού αύριο Πέμπτη 2 Απριλίου 2026.
Όπως σημειώνεται, περισσότερες λεπτομέρειες θα δίδονται στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr), όπως και στον λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).
«Όλες οι Υπηρεσίες και τα Τεχνικά Μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


