Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα τελείται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του Βασίλη Ρίζου, γιου της Θεανώς Φωτίου, ο οποίος έχασε ξαφνικά τη ζωή του σε ηλικία 48 ετών.
Η συγκίνηση είναι έκδηλη στα πρόσωπα των συγγενών και φίλων του Βασίλη Ρίζου, που συγκεντρώθηκαν στο Α’ Νεκροταφείο για το τελευταίο «αντίο».

Η Θεανώ Φωτίου ήταν εμφανώς συντετριμμένη από την τραγική απώλεια, ενώ συγκλονισμένοι ήταν ο γιος του, Δημήτρης, και η σύντροφός του, Μαρία.
Το «παρών» στην κηδεία δίνουν ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η Ρένα Δούρου, η Ραλλία Χρηστίδου, ο Γιάννης Μουζάλας, η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο Στέφανος Τζουμάκας.
Στεφάνια έστειλαν -μεταξύ άλλων- και η Δόμνα Μιχαηλίδου, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς.
Μετά την κηδεία, θα ακολουθήσει αποτέφρωση στη Ριτσώνα στις 16:30.
Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, όποιος επιθυμεί να καταθέσει χρήματα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας (iban: GR9201401420142002001000086).
Εικόνες από την κηδεία του γιου της Θεανώς Φωτίου



Λίγα λόγια για τον Βασίλη Ρίζο
Ο Βασίλης Ρίζος ήταν πατέρας ενός παιδιού και αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και υπέστη ανακοπή στον ύπνο του.
Το 2017-18 υπήρξε συντονιστής της «Αλληλεγγύης για Όλους» με σημαντική συμβολή στον νόμο για τις αγορές «Χωρίς Μεσάζοντες», ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».
Τα τελευταία χρόνια είχε έντονη δραστηριότητα στον χώρο της Αριστεράς. Ήταν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και έπειτα της Νέας Αριστεράς.


