Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Έρχεται νέα κακοκαιρία από τα Βαλκάνια με βροχές και χιόνια

Με κακοκαιρία ξεκινάει η νέα εβδομάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Επιδείνωση του καιρού από σήμερα Δευτέρα με βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις – ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές – από το ψυχρό βαρομετρικό από την Ιταλία που επηρεάζει τη χώρα μας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, έντονες καταιγίδες θα σημειωθούν σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ χιόνια θα πέσουν στα βόρεια της ηπειρωτικής χώρας.

Άνεμοι τοπικά ισχυροί τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο με εντασεις έως και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός. Η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με συννεφιά, ενώ θα υπάρξουν και τοπικές βροχές όσο προχωράμε προς το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 13 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη προς το μεσημέρι ο καιρός «ανοίγει» αλλά από το βράδυ βροχοπτώσεις και χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Η θερμοκρασία στους 2 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες στο ανατολικό Αιγαίο με ισχυρούς ανέμους που θα φτασουν και τα 7 μποφόρ.

Τις επόμενες ημέρες το ψυχρό βαρομετρικό από την Ιταλία εκτονώνεται αλλά θα ακολουθήσει νέο από τα δυτικά Βαλκάνια που θα απασχολήσει την Ελλάδα μέχρι την Τετάρτη και Πέμπτη δίνοντας νέα κακοκαιρία με αρκετές βροχές και χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Χιόνια αναμένονται σε Θεσσαλια και Μακεδονία, χιονοπτώσεις ακόμα και μέσα σε πόλεις μέχρι την Πέμπτη που θα υπάρξει βελτίωση με το κρύο όμως να παραμένει.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γιάννης Μπέζος: Αποκάλυψε που ξόδεψε τα πιο πολλά λεφτά – η διαφωνία με τον Φιλιππίδη
Νίκος Δένδιας: Περιττός
Chevron Right