Η αποκάλυψη της συζύγου του και τα μηνύματα θανάτου ξετύλιξαν το κουβάρι για τον εντοπισμό του 42χρονου πριν τη συμπλοκή στο Μικρολίμανο.
Με αποκλειστικό σκοπό να συνεχίσει τη σκοτεινή του δράση αλλά και να αποσπάσει τα παιδιά του από τη γυναίκα του, ο 42χρονος δραπέτης αλβανικών φυλακών επιδίωξε την επιστροφή του στη χώρα μας, γεγονός που οδήγησε στο αιματηρό σκηνικό με τους πυροβολισμούς στο Μικρολίμανο. Ο γνωστός ως «Τίτι» κακοποιός είχε βάλει στο στόχαστρο τη σύζυγό του, η οποία όμως προκάλεσε την κινητοποίηση των Αρχών.
Ειδικότερα, η γυναίκα ειδοποίησε την Αστυνομία για τα σχέδια του 42χρονου να επιστρέψει στην Ελλάδα, θέτοντας τις διωκτικές αρχές σε συναγερμό για τον άμεσο εντοπισμό του. Αν και για καιρό παρέμενε εξαφανισμένος, τελικά συνελήφθη μετά την ένοπλη αντιπαράθεση έξω από νυχτερινό μαγαζί του Πειραιά.
Η σύζυγος είχε λάβει δύο μηνύματα από τον 42χρονο, με τα οποία απειλούσε ξεκάθαρα τη ζωή της. «Έρχομαι στην Ελλάδα να σε σκοτώσω και θα σε τινάξω στον αέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά το ένα από αυτά.
Ο αλβανικής καταγωγής άνδρας βρισκόταν ήδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε ελληνικό έδαφος. Κατά τη σύλληψή του στο Μικρολίμανο, εντοπίστηκαν πάνω του οπλισμός και χειροβομβίδες. Πρόκειται για γνώριμο των Αρχών από όταν ήταν ακόμα ανήλικος, με πλούσιο φάκελο που περιλαμβάνει πάνω από 70 ένοπλες ληστείες, βιασμούς, απόπειρες ανθρωποκτονίας και τουλάχιστον μία δολοφονία.
Σχετικά με τη συμπλοκή, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ελέγξουν, αλλά εκείνος έβγαλε όπλο και τους απείλησε. Οι δυνάμεις της τάξης ανταπέδωσαν τα πυρά, τραυματίζοντάς τον στο αυτί και το κρανίο. Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, ο άνδρας ετοιμαζόταν να τους σκοτώσει, όμως ακινητοποιήθηκε εγκαίρως από τους συναδέλφους τους.
Μετά το επεισόδιο του Σαββάτου, ο κακοποιός νοσηλεύεται φρουρούμενος και σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν».


