Ελλάδα

Όπου φύγει – φύγει για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Χάος στους δρόμους, γεμάτα πλοία και ΚΤΕΛ

Ουρές χιλιομέτρων στις εξόδους της πρωτεύουσας, χιλιάδες ταξιδιώτες στα λιμάνια και αυξημένα μέτρα της Τροχαίας – Σύμμαχος ο καιρός.
INTIME NEWS / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν την Αθήνα αναζητώντας λίγες στιγμές ξεκούρασης σε παραθαλάσσιους και ορεινούς προορισμούς.

Η κίνηση στις εθνικές οδούς, στα λιμάνια και στα ΚΤΕΛ παρουσιάζει σημαντική αύξηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με την κορύφωση να αναμένεται έως και το πρωί του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, περισσότεροι από 53.800 οδηγοί έχουν ήδη αναχωρήσει από την πρωτεύουσα μέσω των δύο βασικών εθνικών οδικών αξόνων. Συγκεκριμένα, από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου έχουν περάσει 30.500 οχήματα, ενώ από την Αθηνών – Λαμίας 23.344.

Στο «κόκκινο» οι δρόμοι

Η μεγάλη έξοδος έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, με τον Κηφισό να παρουσιάζει εικόνα ασφυξίας. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οι καθυστερήσεις εκτείνονταν από το Φάληρο έως τους Αγίους Αναργύρους, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από το Χαϊδάρι και μετά.

Αντίστοιχα, στην Αττική Οδό καταγράφονταν καθυστερήσεις άνω των 45 λεπτών στο ρεύμα προς Ελευσίνα, από τον κόμβο Παιανίας έως τον κόμβο Κηφισίας, ενώ επιπλέον καθυστερήσεις 10 έως 15 λεπτών σημειώνονταν στην Περιφερειακή Υμηττού.

Η κατάσταση στα λιμάνια

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια της Αττικής. Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 19 αναχωρήσεις πλοίων με περισσότερους από 16.800 επιβάτες, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού πραγματοποιούνται συνολικά 41 δρομολόγια με εκτιμώμενο αριθμό άνω των 6.000 ταξιδιωτών.

Ιδιαίτερα αυξημένη εμφανίζεται η επιβατική κίνηση και στη Ραφήνα, όπου αναμένονται περίπου 8.700 επιβάτες σε 12 προγραμματισμένα δρομολόγια, ενώ από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 13 αναχωρήσεις πλοίων με περισσότερους από 4.300 επιβάτες.

Τα πλοία αναχωρούν με πληρότητα που αγγίζει το 100% κυρίως για Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες.

INTIME NEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Γεμάτα τα ΚΤΕΛ

Γεμάτα αναχωρούν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ από τους σταθμούς Κηφισού και Λιοσίων. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία ΚΤΕΛ, η κίνηση παρουσιάζει αύξηση περίπου 5% σε σχέση με πέρυσι. Μόνο για σήμερα έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια από τον Κηφισό και από τα Λιόσια, με δημοφιλέστερους προορισμούς την Πελοπόννησο, την Αιτωλοακαρνανία, τον Βόλο και τα Τρίκαλα.

Παράλληλα, σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το επιχειρησιακό σχέδιο της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε 24ωρη βάση με έμφαση στα αλκοτέστ, στις υπερβολικές ταχύτητες, στη χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και στη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας εφαρμόζονται και περιορισμοί στην κίνηση των φορτηγών στους βασικούς εθνικούς άξονες, τόσο κατά την έξοδο όσο και κατά την επιστροφή των εκδρομέων.

Σύμμαχος ο καιρός

Το ευχάριστο για όσους ταξιδεύουν είναι ότι ο καιρός αναμένεται να αποτελέσει σύμμαχο των εξορμήσεών τους. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το τριήμερο θα κυλήσει με γενικά αίθριο καιρό, φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και ιδανικές συνθήκες για τις πρώτες καλοκαιρινές βουτιές. Μόνο τοπικές νεφώσεις και σύντομες βροχές στα ορεινά προβλέπονται κατά διαστήματα, χωρίς να επηρεάζουν σημαντικά τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες των εκδρομέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Τροχαίο Ρόδος Chevron Left
Ρόδος: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε πεζό ταξιτζή και τον εγκατέλειψε