Ελλάδα

Αίγινα: Χειροπέδες σε 62χρονη για τη φωτιά στον Μεσαγρό – 7.129 ευρώ το πρόστιμο

Η 62χρονη κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια στην Αίγινα, καθώς έκαιγε σκουπίδια στην αυλή της
Αστυνομία Περιπολικό
Eurokinissi | Γιάννης Παναγόπουλος

Στη σύλληψη μιας 62χρονης γυναίκας προχώρησαν, το Σάββατο (30/5), οι ανακριτικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς θεωρείται υπαίτια για τη φωτιά που εκδηλώθηκε από αμέλεια νωρίτερα την ίδια ημέρα στην Αίγινα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής έκτασης.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο αυτόφωρο μετά από σχετική επικοινωνία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πειραιά, ενώ της επιβλήθηκε βαρύτατο διοικητικό πρόστιμο ύψους 7.129 ευρώ, επειδή διαπιστώθηκε πως είχε προκαλέσει παρόμοιο περιστατικό και κατά το προηγούμενο έτος.

Πώς προκλήθηκε η φωτιά στην Αίγινα

Η τροπή που πήρε η καθημερινή δραστηριότητα της ηλικιωμένης γυναίκας αποδείχθηκε καταστροφική για το φυσικό περιβάλλον του νησιού. Έτσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Πυροσβεστική, η 62χρονη επιχείρησε να πραγματοποιήσει καύση απορριμμάτων στον προαύλιο χώρο της οικίας της. Οι φλόγες ξέφυγαν γρήγορα από τον έλεγχό της, με συνέπεια η φωτιά να επεκταθεί ταχύτατα σε παρακείμενες αγροτικές εκτάσεις.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες κατάφεραν να θέσουν τις φλόγες υπό πλήρη έλεγχο προτού λάβουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Παράλληλα, το έργο της διερεύνησης των αιτιών ανέλαβαν οι ανακριτικές υπηρεσίες του Σώματος, οι οποίες συνέλεξαν τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία για τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Εκατοντάδες πρόστιμα και συλλήψεις

Το συγκεκριμένο συμβάν έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά λίστα ανάλογων παραβάσεων για το τρέχον έτος. Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και τις 30 Μαΐου 2026, οι Αρχές έχουν επιβάλει συνολικά 365 διοικητικά πρόστιμα σε ολόκληρη την επικράτεια, το συνολικό ποσό των οποίων αγγίζει τα 320.795,855 ευρώ. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει 60 συλλήψεις ατόμων στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από το Πυροσβεστικό Σώμα υπογραμμίζεται ότι η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), καθώς και όλες οι κατά τόπους ανακριτικές υπηρεσίες, βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας. Οι έλεγχοι που διενεργούνται είναι συνεχείς και εξονυχιστικοί, με σκοπό την άμεση απόδοση των προβλεπόμενων ευθυνών σε όσους παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Βασίλης Ζούλιας: «Το φόρεμα της Καρυστιανού με το μαύρο τριαντάφυλλο το επέλεξε η Μάρθι, ξεκάθαρα» Chevron Left
Βασίλης Ζούλιας: «Το φόρεμα της Καρυστιανού με το μαύρο τριαντάφυλλο το επέλεξε η Μάρθη, ξεκάθαρα»
Πικέρμι: Αυτοκίνητο παρέσυρε 13χρονη στη Λεωφόρο Μαραθώνος – Βίντεο ντοκουμέντο
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ Chevron Right