Ελλάδα

Συναγερμός στο Λαύριο: Τηλεφώνημα για βόμβα στο Blue Star 2 με 1.050 επιβαίνοντες

Άγνωστος τηλεφώνησε στο «100» και υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πλοίο.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής (12/6) έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 2 στο λιμάνι του Λαυρίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστος επικοινώνησε με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και ανέφερε ότι στο πλοίο έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός.

Το Blue Star 2 είχε ήδη αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά εκτελώντας το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, όταν σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον Πειραιά με προορισμούς τη Σύρο, την Πάτμο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω και τη Ρόδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, σε αυτό επιβαίνουν 952 επιβάτες και 98 μέλη πληρώματος.

Παράλληλα, στο λιμάνι του Λαυρίου μεταβαίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα διαχείρισης αντίστοιχων περιστατικών.

Όλα δείχνουν ότι η ταλαιπωρία για τους επιβάτες θα είναι πολύωρη, καθώς το πλοίο αναμένεται να εκκενωθεί πλήρως ώστε να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τις αρμόδιες Αρχές και να διαπιστωθεί εάν η απειλή είναι πραγματική ή πρόκειται για φάρσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
ΓΑΛΛΙΑ Chevron Left
Γαλλία: Εκατοντάδες στην κηδεία της 11χρονης Λιάνα - «Δεν λέμε αντίο σε ένα σύμβολο, αλλά σε ένα παιδί»
Τα βασικά σημεία της συμφωνίας ΗΠΑ - Ιράν: Οικονομική ανάσα μόνο με τερματισμό των πυρηνικών
ΗΠΑ ΙΡΑΝ Chevron Right