Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία: Δυο μέτωπα σε Ελεώνα και Ακραίφνιο – Έκλεισε η Εθνική Οδός

Στη μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς στο Ακραίφνιο Βοιωτίας έχουν ριχτεί και εναέρια μέσα.
Lamiareport

Συναγερμός σήμανε, τη Δευτέρα (22/6), για δασική φωτιά στη Βοιωτία και για την οποία, μάλιστα, ήχησε και μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του αριθμού 112.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Πυροσβεστική στο X, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ακραίφνιο Βοιωτίας. Κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 9 οχήματα, επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγη ώρα αργότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με 118 πυροσβέστες, 6 ομάδες πεζοπόρων, 27 οχήματα και από αέρος 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα (εκ των οποίων το 1 για συντονισμό).

Μάλιστα, από τη φωτιά κλειστή είναι η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Ακραίφνιου και στα δύο ρεύματα.

Μήνυμα του 112 για τη φωτιά στη Βοιωτία

Στις 15:40, η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής μέσα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης, 112.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω μήνυμα για τη φωτιά από το 112 έγραφε: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ακραίφνιο της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Και δεύτερο μέτωπο στην Βοιωτία

Την ίδια ώρα φωτιά έχει εκδηλωθεί σε χορτολιβαδική έκταση στον Ελεώνα του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Πέδρο Σάντσεθ Chevron Left
Iσπανία: Kάθειρξη 24 ετών για διαφθορά σε πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σάντσεθ
Αφαίρεσαν το μνημείο του Αντώνη Καρυώτη από το λιμάνι του Πειραιά
Chevron Right