Ελλάδα

Στους 39 ο υδράργυρος την Τετάρτη 1/7 – Πότε αλλάζει ο καιρός

Ενισχύονται οι βοριάδες με αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία. Η μεταβολή του καιρού τις επόμενες μέρες.
ΚΑΙΡΟΣ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ, ΖΕΣΤΗ
AP Photo/Petros Giannakouris

Άκρως καλοκαιρινό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού με την τελευταία ημέρα του Ιουνίου να είναι και η πιο ζεστή του μήνα, καθώς η θερμοκρασία θα αγγίξει τοπικά τους 37 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογες συνθήκες αναμένονται και την Τετάρτη, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους τους 38-39 βαθμούς, κυρίως στη Μακεδονία.

Έρχεται μεταβολή του καιρού

Σύμφωνα με τη Ν. Ζιακοπούλου της ΕΡΤ από την Πέμπτη και την Παρασκευή αναμένεται ενίσχυση της αστάθειας, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, όπου προβλέπονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Ήδη στην Ήπειρο εκδηλώνονται έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχοπτώσεις.

Από το Σαββατοκύριακο οι βοριάδες θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας στα πελάγη τα 7-8 μποφόρ, γεγονός που θα οδηγήσει σε περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και θα προκαλέσει τοπικές μπόρες, κυρίως στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

Εντωμεταξύ, οι αρχές παραμένουν σε αυξημένη επιφυλακή για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Για την Τετάρτη, αυξημένος κίνδυνος προβλέπεται σε περιοχές του Έβρου, της Ηλείας, της Αχαΐας, της Αττικής, της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Ρόδου, ενώ οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν προσεκτικοί καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
ΣΚΑΪ: Η ανακοίνωση για την παραίτηση του Βασίλη Χιώτη και η δήλωσή του Chevron Left
ΣΚΑΪ: Η ανακοίνωση για την παραίτηση του Βασίλη Χιώτη και η δήλωσή του