Φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Σελήνια της Σαλαμίνας, κοντά σε σπίτια.
Μάλιστα, το drone της ΕΛ.ΑΣ την έπιασε τη στιγμή της έναρξής της.
Περίπου στις 12.30 η φωτιά οριοθετήθηκε πριν προκαλέσει καταστροφές.

Λόγω της εγγύτητας στον οικισμό, εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, να παραμείνουν σε ετοιμότητα και ακολούθησε δεύτερο στο οποίο ζητά την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στην περιοχή Πανόραμα Α και Β προς παραλία Σελήνια.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
🆘 Πυρκαγιά στην περιοχή #Σελίνια #Σαλαμίνας της Περιφέρειας #Αττικής
‼️ Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/1XyhLLFTsM@pyrosvestiki@hellenicpolice
— 112 Greece (@112Greece) July 19, 2026
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 90 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 23 πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Σελίνια Σαλαμίνας. Κινητοποιήθηκαν 90 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 23 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή απο υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 19, 2026


