Ελλάδα

Νεκρή γυναίκα που παρασύρθηκε από τον Προαστιακό στα Μέγαρα – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ο μηχανοδηγός ενεργοποίησε την αυτόματη πέδηση, όμως δεν κατάφερε να αποφύγει την παράσυρση.
Λένορμαν
ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα του Σαββάτου (2/8) στα Μέγαρα, όταν παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του Προαστιακού που εκτελούσε υπηρεσιακό δρομολόγιο.

Σύμφωνα με την Hellenic Train, ο συρμός κινούνταν από το Κιάτο προς τον Ρέντη χωρίς να μεταφέρει επιβάτες. Όταν έφτασε στην περιοχή των Μεγάρων, ο μηχανοδηγός αντιλήφθηκε ένα άτομο πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και ενεργοποίησε άμεσα το σύστημα έκτακτης πέδησης.

Παρά την προσπάθεια, η αμαξοστοιχία δεν κατάφερε να ακινητοποιηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να παρασύρει τη γυναίκα, η οποία εγκλωβίστηκε κάτω από τον συρμό.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ. Δώδεκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού, ανασύροντας τη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2026 – Η Hellenic Train ενημερώνει ότι σήμερα στις 00:20, ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 93321, η οποία εκτελούσε το υπηρεσιακό δρομολόγιο (χωρίς επιβάτες) Κιάτο – Ρέντης, αντιλήφθηκε την παρουσία ατόμου επί της σιδηροδρομικής γραμμής στον σταθμό των Μεγάρων.

Ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης πέδησης και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας, ωστόσο δεν ήταν δυνατό να αποφύγει την παράσυρση του ατόμου.Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ενώ μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών από τις αρμόδιες αρχές η αμαξοστοιχία κατευθύνθηκε στο αμαξοστάσιο του Ρέντη.

Η Hellenic Train εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για τη διερεύνηση των αιτίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Καρυστιανού Chevron Left
«Εδοξάσθη κρυπτομένη και εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενη»: Το άδοξο βήμα της Μ. Καρυστιανού
Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στον Στάνο Αμφιλοχίας
Chevron Right