Ελλάδα

Εικόνες ντροπής στον Κηφισό: Αγωγοί «φαντάσματα» ρίχνουν λύματα στο ποτάμι

Το «μπαλάκι» στην ΕΥΔΑΠ πετάει η Περιφέρεια Αττικής για την απόρριψη λυμάτων στον Κηφισό μέσω παράνομων συνδέσεων.

Εικόνες απόλυτης αυθαιρεσίας καταγράφονται στον ποταμό Κηφισό, με τη δυσοσμία να κυριαρχεί, καθώς αγωγοί που εμφανίζονται από το «πουθενά» στην κοίτη του απορρίπτουν λύματα και σκουπίδια ανεξέλεγκτα.

Πλάνα από την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον Κηφισό μετέδωσε η κάμερα του MEGA το πρωί της Τρίτης (30/8).

Μιλώντας στο κανάλι, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Θανάσης Κατσιγιάννης, δήλωσε ότι η περιφέρεια διενεργεί ελέγχους για ενδεχόμενες παραβάσεις αφού έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία.

«Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας κάνει ελέγχους για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Οι έλεγχοι γίνονται αφού προηγηθεί κάποια καταγγελία, γίνεται έλεγχος για ενδεχόμενες παραβάσεις προκειμένου να προσδιοριστεί ο υπεύθυνος της ρύπανσης. Εδώ έχουμε ένα ζήτημα, ότι πολλές φορές δεν μπορούμε να εντοπίσουμε τον υπεύθυνο της ρύπανσης, γιατί υπάρχουν πολλά δυνητικά σημεία στα οποία μπορεί να γίνει απόρριψη λυμάτων και απορριμμάτων», δήλωσε.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιγιάννης τόνισε πως στην περίπτωση απόρριψης λυμάτων μέσω παράνομων συνδέσεων η αρμόδια υπηρεσία είναι η ΕΥΔΑΠ.

Τέλος, υπογράμμισε πως το ζήτημα θα ελεγχθεί και ότι η Περιφέρεια Αττικής διενεργεί ελέγχους σε τρία σημεία του ποταμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Μαρία Αντωνά: «Δεν μετακόμισα γιατί δεν βρήκα πισίνα στο μέγεθος που ήθελα»
Θ. Καμπαγιάννης: Οι ολιγάρχες γνωρίζουν αυτό που βαφτίζετε «απόρρητο» για τον λαό, κύριε Γεραπετρίτη - Να γιατί
Chevron Right