Λέρος: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες - Ομολόγησε ένας από τους υπόπτους για το στρατιωτικό υλικό (video)

Την εμπλοκή του στην υπόθεση εξαφάνισης στρατιωτικού υλικού από τη Λέρο, φέρεται να παραδέχθηκε ένας από τους βασικούς υπόπτους, σύμφωνα με πληροφορίες.
Λέρος: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες - Ομολόγησε ένας από τους υπόπτους για το στρατιωτικό υλικό (video)
iEidiseis

iEidiseis

19:52 - 12/09/2019
Τελευταία ενημέρωση: 09:25 - 13/09/2019

Ειδικότερο, ρεπορτάζ του Τ/Σ «Alpha», κάνουν λόγο για εν ενεργεία υπαξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος πλέον υπηρετεί σε άλλη μονάδα, εκτός Λέρου.

Οι αρμόδιες αρχές, στο μεταξύ, συνεχίζουν τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με στόχο τη σύλληψη όλων των εμπλεκόμενων, αλλά και τον εντοπισμό του απολεσθέντος υλικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν του εν ενεργεία υπαξιωματικού, στο στόχαστρο έχουν τεθεί ακόμη δύο άτομα. Πρόκειται για μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, τα οποία έχουν αποστρατευθεί.

ΓΕΝ: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για το περιστατικό στην Λέρο

Με ανακοίνωσή του, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού γνωστοποίησε ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρεται ότι «υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας».

{https://youtu.be/615OUc3hj8w}

Υπενθυμίζεται ότι στο στρατιωτικό υλικό που έχει «εξαφανιστεί» περιλαμβάνονται σφαίρες, βραδύκαυστο φυτίλι, χειροβομβίδες και αντιαρματικά.

Νωρίιτερα, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, διέψευσε πληροφορίες που μιλούσαν για την απώλεια «140 ναρκών» από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου.

Την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού δεν έγινε μία φορά, αλλά σταδιακά. Επικαλούμενος ενδείξεις, ανέφερε ότι η απώλεια του στρατιωτικού υλικού πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τον Ιανουάριο έως το καλοκαίρι του 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξαφάνιση στρατιωτικού υλικού στη Λέρο: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους υπόπτους

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων