Ίλιον: Πώς περιγράφει ο πατέρας τον θάνατο του 2,5 ετών γιου του (Videos)

Ίλιον: Συγκλονίζει η μαρτυρία του πατέρα του μόλις 2,5 ετών παιδιού που πέθανε από ασφυξία
Ίλιον: Πώς περιγράφει ο πατέρας τον θάνατο του 2,5 ετών γιου του (Videos)
iEidiseis

iEidiseis

20:12 - 02/12/2019
Τελευταία ενημέρωση: 20:29 - 02/12/2019

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Περιστέρι με τον θάνατο ενός παιδιού 2,5 ετών, από ασφυξία, καθώς είχε κρυφτεί σε μπαούλο παίζοντας με το αδελφάκι του.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Δευτέρας μία 35χρονη μητέρα μετέφερε το 2,5 ετών αγόρι της στο νοσοκομείο Ταξιάρχης στο Ίλιον. Η γυναίκα έφτασε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πήραν το παιδί και απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο θάνατος πιθανότατα προκλήθηκε από ασφυξία, γι’αυτό ειδοποίησαν την αστυνομία. «Φώναζε σώστε το παιδί μου, σώστε το παιδί μου», είπε ο διευθυντής της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης.

Μερικές ώρες μετά, προέκυψαν νέα δεδομένα στην οικογενειακή τραγωδία, καθώς το Χαμόγελο του παιδιού με ανακοίνωση του ανέφερε πως ο φορέας είχε δεχθεί καταγγελία, στις 4 Σεπτεμβρίου που αφορούσε «συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας». Η καταγγελία έγινε ανώνυμα στην εθνική γραμμή SOS για τα παιδιά 1056 και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού, «άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες».

Όπως ειπε στο protothema.gr ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, από εκείνη τη στιγμή και μετά ο οργανισμός δεν είχε καμία ενημέρωση: «Εμείς ενημερωνόμαστε όταν πρέπει να αναλάβουμε κάποιο παιδί ή δυστυχώς, όταν ένα παιδί πεθαίνει», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι έχει σημασία ότι τουλάχιστον, κάποιοι που αντιλαμβάνονται δυσάρεστες καταστάσεις μιλούν. Το Χαμόγελο επισημαίνει ότι αρμόδιες για κάθε περιστατικό παραμέλησης/ κακοποίησης ενός παιδιού είναι οι Εισαγγελικές Αρχές και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες που οφείλουν να διερευνήσουν την κάθε υπόθεση.

{https://youtu.be/aWPntdd8cHo}

Ο πατέρας του μικρού παιδιού εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο OPEN TV, όπου ανέφερε σχετικά: «Χθες το πρωί έκανε η μαμά του δουλειές, γενική στο σπίτι. Εχουμε μια κρεβατοκάμαρα, εννοώ το κρεβάτι, εκ των οποίων είναι με μηχανισμό, με αποθηκευτικό χώρο. Είχαμε ανοίξει όλο το στρώμα με το μηχανισμό όρθιο και ο μικρούλης ανακάλυψε αυτή την καβάντζα, αυτή την κρυψώνα. Εμπαινε όλο μέσα, τον έβγαζε η μάνα του έξω, το είχε παιχνίδι. Καινούριος χώρος τώρα... Κατά τις 7-8 πέσαμε για ύπνο στο σαλόνι. Πήραμε μαζί τον μικρούλη, γιατί είδαμε τηλεόραση, θα μας έπαιρνε ο ύπνος. Εκτοτε, 5 η ώρα, η μαμά του ξύπνησε για να δώσει γαλατάκι στο άλλο παιδάκι».

«Λοιπόν, κάνει ένα έτσι δίπλα της, δεν είναι το παιδάκι. Ψάχνει, σηκώθηκε, κάπου πήγε. Ψάχνει στο σπίτι. Δεν το βρίσκει το παιδάκι. Το κρεβάτι κλειστό. Λέει "τι είναι;" Μπήκε τώρα εδώ πέρα;". Το σηκώνει και το παιδάκι μου είναι από κάτω νεκρό. Του έκανα μαλάξεις, του έκανα το φιλί της ζωής, τίποτα», συνέχισε. Αναφέρθηκε και στην καταγγελία που έγινε στην Πρόνοια, λέγοντας ότι ήρθαν από την Πρόνοια και του είπα: «Πες ότι το ραντεβού δεν έγινε ποτέ. Είναι καταγγελία που δεν έχει ισχύ».

Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία.

{https://youtu.be/PPIci2z6KYM}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρήνος για αγοράκι 2,5 ετών: «Σώστε το παιδί μου» φώναζε η μητέρα

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων