Στο «κόκκινο» οι κεντρικοί οδικοί άξονες λόγω της απεργίας στα ΜΜΜ (Live χάρτης)

Μεγάλο μποτιλιάρισμα επικρατεί σε κεντρικούς δρόμους της Αττικής λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα ΜΜΜ στην 24ωρη απεργία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό
Στο «κόκκινο» οι κεντρικοί οδικοί άξονες λόγω της απεργίας στα ΜΜΜ (Live χάρτης)
iEidiseis

iEidiseis

08:17 - 18/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 12:27 - 18/02/2020

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν σήμερα οι πολίτες, αφού, λόγω της απεργίας των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, είναι ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση σε βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης στα δύο ρεύματα του Κηφισού, από τα ύψος των ΚΤΕΛ έως την Αττική οδό, στις λεωφόρους Κατεχάκη, στο ρεύμα προς τη Μεσογείων, Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, Αλεξάνδρας, Βασ.Σοφίας, στην άνοδο της λεωφόρου Συγγρού, καθώς και στους δρόμους προς το λιμάνι του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν ισχύουν σήμερα τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος).

Παράλληλα, επιτρέπεται η χρήση των λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας λεωφορείων (λεωφορειολωρίδες) και από κάθε άλλο όχημα.

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Επίσης, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, θα πραγματοποιηθούν, από τις 10:00, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς για την κυκλοφορία στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας («astynomia.gr»).

Να σημειωθεί πως στις κινητοποιήσεις που ήταν γνωστές έως χθες, Δευτέρα, ήρθε προστεθεί η αιφνιδιαστική κινητοποίηση εργαζομένων στα τρένα του ΟΣΕ και του Προαστιακού με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και οι συρμοί αυτών των μέσων σταθερής τροχιάς παρά το γεγονός ότι μέχρι και τα ξημερώματα της Τρίτης ήταν γνωστό ότι θα κινηθούν κανονικά. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκδόθηκε στις 6:30 το πρωί «λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα - Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός».

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα (18/02), τα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορείο, τραμ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τρόλεϊ) της Αθήνας είναι ακινητοποιημένα λόγω της 24ης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε αυτά. Τροποποιήσεις υπάρχουν και στα δρομολογια των πλοίων λόγω συμμετοχής των ναυτεργατικών σωματείων στις κινητοποιήσεις (δείτε ΕΔΩ).

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων