Κορονοϊός στην Ελλάδα: Ακόμα δύο ύποπτα περιστατικά σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο

Δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού εξετάζονται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Φωτ. Αρχείου
Φωτ. Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ
iEidiseis

iEidiseis

17:11 - 26/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 18:20 - 26/02/2020

Για ακόμα δύο ύποπτα περιστατικά σε ΑΧΕΠΑ και Ιπποκράτειο έκανε λόγο ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ Πέτρος Κετικίδης, λίγες ώρες μετά το θετικό στον κορονοϊό περιστατικό που ανακοινώθηκε νωρίτερα και αφορά 38χρονη που είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του «έχουμε πληροφορηθεί από τον πρόεδρο εργαζομένων του Ιπποκράτειου για ύποπτο περιστατικό που βρίσκεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης, περιμένουμε τα αποτελέσματα. Τουλάχιστον σε επίπεδο Θεσσαλονίκης έχουμε αυτά τα δύο περιστατικά από τα δημόσια νοσοκομεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο αναμένονται τα αποτελέσματα εξετάσεων και για ύποπτο περιστατικό στο ΑΧΕΠΑ.

Προειδοποίησε δε ότι υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία και έχει ενημερωθεί σχετικά τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και ο πρωθυπουργός με επιστολή. Σημειώνεται πως όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ανακαλούνται όλες οι άδειες στις υπηρεσίες υγείας της χώρας.

Ο ίδιος, έκανε λόγο και για ελλείψεις σε υποδομές και «σε περίπτωση που έχουμε έξαρση να έχουμε προβλήματα νοσηλείας των νοσούντων». Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη, το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς για όλη την κεντρική Μακεδονία είναι το ΑΧΕΠΑ που διαθέτει δύο θαλάμους με αρνητική πίεση στην άκρη της παθολογικής, μέσα σε κλινική, κάτι που το πρωτόκολλο για τον κορονοϊό δεν το επιτρέπει.

Όπως εξηγεί το πρωτόκολλο θέλει «να είναι ανεξάρτητοι αυτοί οι θάλαμοι οι και είναι μόνο με τρία κρεβάτια. Αν νοσήσουν παραπάνω ή θα πρέπει να μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία ή θα νοσηλευθούν σε κάποιους θαλάμους μέσα σε κλινικές που είδαμε να ξεφυτρώνουν μέσα σε δημόσια νοσοκομεία που τους βαφτίζουν θαλάμους απομόνωσης. Αυτοί βρίσκονται μέσα στις παθολογικές κλινικές δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί η νοσηλεία αυτών των ασθενών».

Εξετάσεις και για τους συγγενείς της 38χρονης

Όπως έχει γίνει γνωστό και επιβεβαίωσε και ο κ. Κετίδης, εξετάσεις θα κάνουν και οι συγγενείς της 38χρονης που ήταν θετική στον κορονοϊό.

Η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως είναι γνωστό είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για να βρεθούν και να εξεταστούν τα άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή.

Το απόγευμα εξάλλου, πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη υπό τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια που συνέστησε ψυχραιμία και καθησύχασε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων