Κορονοϊός στην Ελλάδα: Live ο χάρτης με τα κρούσματα

Στην ιστοσελίδα του Johns Hopkins, που καταγράφει live την εξάπλωση του κορονοϊού, εμφανίζεται από εχθές και η Ελλάδα. Ποια τα μέχρι ώρας στοιχεία για κρούσματα και νεκρούς.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: Live ο χάρτης με τα κρούσματα
iEidiseis

iEidiseis

22:39 - 27/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 17:04 - 28/02/2020

Ο διαδικτυακός χάρτης του Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering (τον οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ) ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο, και παρουσιάζει συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού, τους θανάτους, καθώς και τον αριθμό των ατόμων που έχουν αναρρώσει, για όλες τις χώρες που επηρεάζει η επιδημία.

Από την Τετάρτη, οπότε και επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του φονικού ιού στη χώρα μας, η πλατφόρμα απεικονίζει πλέον και την Ελλάδα. Την Πέμπτη, σε σχετική ένδειξη η εφαρμογή αναφέρει πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι πλέον τρία, κάτι που αντιστοιχεί και στην επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας.

τρια επι

Σημειώνεται πως αυτή την ώρα (23:00 ώρα Ελλάδας) ο χάρτης, του οποίου τα στοιχεία αξιοποιούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, η Αμερικανική Επιτροπή Υγείας αλλά και η Κίνα, καταγράφει συνολικά:

  • 82.555 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού,
  • με 2.810 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους
  • και 33.252 να έχουν διαφύγει του κινδύνου.

Απολογισμός του Γαλλικού Πρακτορείου αναφέρει πως η Κίνα (χωρίς τα εδάφη του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο), όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, μετρά 78.497 κρούσματα και 2.747 θανάτους. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 433 νέα κρούσματα. Σήμερα ανακοινώθηκαν πάντως μόνο 29 θάνατοι, ο μικρότερος αριθμός θυμάτων σε μία ημέρα εδώ και περίπου έναν μήνα. Στον υπόλοιπο κόσμο έχουν εντοπιστεί 4.063 κρούσματα και 66 θάνατοι.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων