Έβρος: Τουλάχιστον 1000 πρόσφυγες στα σύνορα ⎯ Βίντεο ντοκουμέντο με την είσοδό τους στην Ελλάδα

Τις στιγμές που πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα κατά μήκος των συνόρων στον Έβρο καταγράφουν βίντεο τουρικών ΜΜΕ καθώς και βίντεο που ανέβηκαν στα social media. «Πρόβλημα της ΕΕ», λέει η Άγκυρα.
Έβρος: Τουλάχιστον 1000 πρόσφυγες στα σύνορα ⎯ Βίντεο ντοκουμέντο με την είσοδό τους στην Ελλάδα
Πηγή: hurriyet.com.tr
iEidiseis

iEidiseis

17:18 - 28/02/2020
Τελευταία ενημέρωση: 19:16 - 28/02/2020

Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο, όπου από νωρίς το πρωί της Παρασκευής περισσότεροι από 1000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται στα χερσαία σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας, με σκοπό να μπουν στην Ελλάδα, μετά το άκουσμα της είδησης ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν θα εμποδίζει πλέον τους πρόσφυγες από το Ιντλίμπ να φτάσουν στην Ευρώπη.

Τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ διαφωνούν ως προς τις εκτιμήσεις για το ποιος είναι ο ακριβής αριθμός όσων καταφτάνουν, ωστόσο πρόκειται για εκατοντάδες.

Πληροφορίες που ανέφεραν ότι 300 εξ αυτών πέρασαν από τα σύνορα στην Ελλάδα διαψεύδονται από την κυβέρνηση, η οποία έχει παρατάξει αστυνομία και στρατό στο φυλάκιο στις Καστανιές του Έβρου, ωστόσο οι προσπάθειες των συγκεντρωμένων βρίσκονται σε εξέλιξη σύμφωνα με τις εικόνες που καταφθάνουν από το σημείο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, μετέβη στον Έβρο, για τον συντονισμό των κινήσεων από πλευράς στρατού. Στον Έβρο έσπευσε εκτάκτως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα σύνορα με την Τουρκία:

Το Euronews ανέφερε πως σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια προσφύγων και μεταναστών να περάσουν τα σύνορα μέσω του ποταμού της περιοχής, ενώ δημοσιοποίησε και σχετικό βίντεο:

{https://twitter.com/euronews_tr/status/1233378581658640384}

Η Χουριέτ, από την πλευρά της, υποστηρίζει επίσης πως μία από τις συντομότερες διαδρομές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά τη μετάβαση των συγκεντρωμένων στα σύνορα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι ο Έβρος ποταμός.

Σε εικόνες και βίντεο από την ιστοσελίδα της εφημερίδας οι εικόνες που ακολουθούν φέρονται να προέρχονται από το σημείο:

εβρ1

εβρ2

εβρ3

εβρ4

Το επίμαχο βίντεο από τη Χουριέτ:

{https://www.facebook.com/watch/?v=214893476297487}

Ακόμη ένα αντίστοιχο βίντεο είναι το ακόλουθο:

{https://www.facebook.com/edirnemedyatv/videos/194972081844984/}

Βίντεο από το πρακτορείο Anadolu:

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1233293220878135296}

Live εικόνα από RUPTLY:

{https://www.facebook.com/Ruptly/videos/2319275578369731/}

Αλεξανδρούπολη: Κλειστό το τελωνείο Καστανέων στον Έβρο

Στο μεταξύ, διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων (μεταναστών και προσφύγων) με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

Τουρκία: Πρόβλημα της ΕΕ οι πρόσφυγες

Η Τουρκία δεν θεωρεί ότι η απόφασή της να επιτρέψει σε ορισμένους από τα εκατομμύρια των προσφύγων που φιλοξενεί να περάσουν στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις της με την Δύση, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της υπηρεσίας Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Αλτούν δήλωσε ότι οι πρόσφυγες αποτελούν πλέον πρόβλημα της Ευρώπης και επίσης του κόσμου και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να χαλαρώσει τους συνοριακούς ελέγχους, αφού δεν έλαβε επαρκή βοήθεια για τη φιλοξενία 3,7 εκατομμυρίων σύρων προσφύγων.

Εξάλλου, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε στον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της σημερινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας ότι όλα τα «στοιχεία» της συριακής κυβέρνηση αποτελούν στόχους για την Τουρκία και ότι θα πληγούν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν ζήτησε από τον Πούτιν να διασφαλίσει ότι η Ρωσία, που υποστηρίζει την Δαμασκό με αεροπορικά πλήγματα, θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις στην στο Ιντλίμπ ώστε να σταματήσει τις επιθέσεις της συριακής κυβέρνησης.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων