Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αλλάζει ο τρόπος που θα δίνονται οι βαθμοί στα Δημοτικά

Αλλαγές στον τρόπο που θα δίνονται οι βαθμοί μαθητών στα Δημοτικά είχε ανακοινώσει λόγω κορονοϊού το υπουργείο Παιδείας.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: Αλλάζει ο τρόπος που θα δίνονται οι βαθμοί στα Δημοτικά
EUROKINISSI / Βασίλης Ρούγγος
iEidiseis

iEidiseis

17:54 - 10/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 19:26 - 10/03/2020

Αλλαγές στον τρόπο που θα δίνονται οι βαθμοί στα σχολεία προβλέπει σημερινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας λόγω του κορονοϊού.

Οι αλλαγές αφορούν στη διαδικασία επίδοσης των βαθμών και στην ενημέρωση των γονέων για την πρόοδο των παιδιών τους στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Αναλυτικά, η απόφαση προβλέπει τα εξής:

  • Οι γονείς μαθητών νηπιαγωγείου, καθώς και Α’ και Β’ τάξης του Δημοτικού δύνανται να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους διδάσκοντες προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών.
  • Μαθητές στη Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού θα παραλαμβάνουν σε κλειστό και σφραγισμένο φάκελο τον έλεγχο προόδου του β’ τριμήνου, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία γονέων και κηδεμόνων στο σχολείο.

Το υπουργείο Παιδείας επικαλείται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για αποφυγή μαζικών συγκεντρώσεων σε κλειστούς χώρους λόγω του κορονοϊού.

Να σημειωθεί πως η εν λόγω παραπάνω απόφαση είχε ληφθεί πριν ανακοινωθεί το κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα για 14 ημέρες λόγω κορονοϊού.

Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Την ανακοίνωση για το προληπτικό κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημίων στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες έκανε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το απόγευμα της Δευτέρας.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε την αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας, όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλης της χώρας, για τις επόμενες 14 ημέρες», ανακοίνωσε ο κ. Κικίλιας.

Διευκρίνισε ότι κλειστά θα μείνουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και αναλυτικά: Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία, τα ΙΕΚ και τα Πανεπιστήμια.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων