Περιφέρεια Αττικής: Υπηρεσίες κατ' οίκον λόγω κορονοϊού

Υπηρεσίες κατ' οίκον από την Περιφέρεια Αττικής λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και των μέτρων πρόληψης που λαμβάνονται για τον περιορισμό του.
Περιφέρεια Αττικής: Υπηρεσίες κατ' οίκον λόγω κορονοϊού
iEidiseis

iEidiseis

19:57 - 11/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 20:14 - 11/03/2020

Η Περιφέρεια Αττικής δημιουργεί «μια δράση για όσους οφείλουν να περιορίσουν τις μετακινήσεις σε χώρους πιθανής διασποράς του κορονοϊού, παραμένοντας στις οικίες τους», σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Ειδικότερα, «για τη διευκόλυνση των παιδιών των οποίων οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές, των ευάλωτων ομάδων, των ηλικιωμένων και των εργαζόμενων με συμπτώματα κορονοϊού στους χώρους εργασίας τους», η Περιφέρεια δημιουργεί «ένα διαδικτυακό τόπο συγκέντρωσης υπηρεσιών από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που παρέχουν υπηρεσίες κατ' οίκον ή εξ αποστάσεως».

«Οι κατ΄οίκον και οι εξ αποστάσεως υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ», σημειώνεται.

{https://twitter.com/perattikis/status/1237712282626424832}

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με αφορμή την έναρξη παροχής των παραπάνω υπηρεσιών δήλωσε: Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει καινοτόμες πρωτοβουλίες και δημιουργεί συνεργασίες ευθύνης, με στόχο να διασφαλίσουμε αφενός την προστασία της δημόσιας υγείας, αφετέρου, στη συγκεκριμένη περίπτωση, να δώσουμε τη δυνατότητα στους μαθητές όχι μόνον της Αττικής, αλλά όλης της Ελλάδος, να έχουν πρόσβαση για όσο διάστημα τα σχολεία τους είναι κλειστά, σε υπηρεσίες εκπαίδευσης στον χώρο τους.

Εύχομαι πραγματικά να ανταποκριθούν και άλλες επιχειρήσεις σε αυτό το κάλεσμα αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς που απευθύναμε. Θέλω επίσης να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση στόχος μας δεν είναι να υποκαταστήσουμε την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Αντίθετα, θέλουμε να λειτουργήσουμε υποστηρικτικά και συμπληρωματικά, σε μια κρίσιμη για τη δημόσια υγεία της χώρας μας συγκυρία».

  • Τα στοιχεία «των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων των οποίων τις υπηρεσίες μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας, από το σπίτι», μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.
  • Οι φορείς που διατίθενται να μετάσχουν της πρωτοβουλίας μπορούν να συμμετάχουν συμπληρώνοντας τη σχετική πλατφόρμα, ΕΔΩ.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων