Κορονοϊός στην Ελλάδα: 18 νέα κρούσματα – 117 στο σύνολο

Για συνολικά 117 κρούσματα κορονοϊού για τα οποία έχει ολοκληρωθεί η διερεύνηση, έκανε λόγο ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Πέμπτης. Ποια νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ.
Κορονοϊός στην Ελλάδα: 18 νέα κρούσματα – 117 στο σύνολο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
iEidiseis

iEidiseis

18:20 - 12/03/2020
Τελευταία ενημέρωση: 19:26 - 12/03/2020

Στα 117 ανέρχονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, αφού το απόγευμα της Πέμπτης 12 Μαρτίου ανακοινώθηκαν ακόμη 18 νέα περιστατικά.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, από τα 117 κρούσματα που έχουν καταγραφεί ως θετικά στον COVID-19, «τα 107 έχουν γνωστή επιδημιολογική σύνδεση με άλλα κρούσματα - 82 ανήκουν σε εισαγωμένα κρούσματα και 25 είναι επαφές τους».

Μεταξύ αυτών, όπως εξήγησε, μεγάλος αριθμός είναι οι ταξιδιώτες στους Αγίους Τόπους.

Ο ίδιος έκανε λόγο και για «10 κρούσματα χωρίς γνωστή επαφή» αλλά και για «ακόμη 15 κρούσματα για τα οποία η διερεύνηση συνεχίζεται». Από όλα τα κρούσματα, τα 34 νοσηλεύονται εκ των οποίων 3 σε ΜΕΘ.

Εξάλλου, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι εξιτήριο έλαβε η μητέρα και το παιδί της που νοσηλεύονταν στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο λοιμωξιολόγος κάλεσε τους πολίτες με ήπια συμπτώματα να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία για έλεγχο. «Υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ευπαθείς ομάδες, αλλά και να κολλήσουν οι άλλοι άμα έχουν κάποια ίωση», τόνισε.

Κλείνουν κινηματογράφοι, θέατρα, γυμναστήρια, χώροι εκδηλώσεων

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης νέα υγειονομικά μέτρα.

Ειδικότερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τα δικαστήρια κλείνουν για 15 ημέρες, όπως και οι ακόλουθοι χώροι:

  • Παιδότοποι
  • Γυμναστήρια
  • Θέατρα
  • Κινηματογράφοι
  • Χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, ιδιωτικών και δημοσίων
  • Κέντρα διασκέδασης

Αξίζει να σημειωθεί πως η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου έκανε λόγο για 133 κρούσματα συνολικά σε δηλώσεις της σε τηλεοπτικό σταθμό.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε απευθύνει έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να υποβάλουν αίτηση για να προσληφθούν στο ΕΣΥ «και μετά να παραμείνουν στο σύστημα υγείας για δύο χρόνια».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η χώρα «μετράει» και τον πρώτο νεκρό, καθώς τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέληξε ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρή πνευμονία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Ροή Ειδήσεων